Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 76
 İndirme 11
ŞİDDET MAĞDURU KADINA VERİLEN SOSYAL HİZMETLER: TRABZON İLİ ÖRNEĞİ
2021
Dergi:  
Paradigma: İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kadına yönelik şiddet bütün ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de yaygın olarak görülen toplumsal bir sorundur. Kadına yönelik şiddet Batı’da 1970’li yıllarda, Türkiye’de ise 1980’li yılların sonunda, hukukun ve akademik araştırmaların konusu haline gelmiştir. Kadın Konukevleri ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde kurulan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) kadına karşı şiddetle mücadelede önemli rol oynamaktadır. Bu kurumlar şiddet mağduru kadınların sosyal, psikolojik, ekonomik açıdan güçlendirilmesi, hukuki yönden destek verilmesi ve yeni bir başlangıç yapabilmeleri için onlara rehberlik edilmesi amacıyla hizmet vermektedirler. Bu çalışmada, şiddet gördüğü gerekçesiyle Trabzon Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ve Ayşe Varlıbaş Kadın Konukevine gelen toplam 60 şiddet mağduru kadına, araştırmacılar tarafından hazırlanan soru formu uygulandı. Soru formaları katılımcılara yüz yüze görüşme tekniği ile uygulandı. Elde edilen verilerin analizinde SPSS 24 programı kullanıldı.

Anahtar Kelimeler:

Social services given to the victim of murder: the example of Trabzon
2021
Yazar:  
Özet:

Violence against women is a common social problem in Turkey, as in all countries. Violence against women has become the subject of law and academic research in the 1970s in the West and in Turkey at the end of the 1980s. The Women’s Hostels and the Ministry of Family, Work and Social Services established Violence Prevention and Monitoring Centers (SHÖNIM) play an important role in the fight against women. These institutions serve them in order to strengthen the social, psychological, and economic aspects of women victims of violence, to provide legal support and to guide them to a new start. In this study, a total of 60 victims of violence from the Trabzon Violence Prevention and Monitoring Center and Ayşe Varlıbaş Women's Hostel, for the reason they saw violence, were applied to the question form prepared by researchers. Question forms were applied to participants with face-to-face interview technique. In the analysis of the data obtained, SPSS 24 program was used.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Paradigma: İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 241
Atıf : 926
2023 Impact/Etki : 0.135
Paradigma: İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi