Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 36
 İndirme 5
Barter Sistemi: Türkçe Literatürde Yapılmış Çalışmalar Üzerine Bir İnceleme
2021
Dergi:  
Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Barter sistemi, Türkçe literatürdeki çalışmaların özellikle bazılarında hem bütünüyle tutarsız bir terminoloji kullanılarak hem de kendine özgü bazı yönleriyle doğrudan bağdaştırılamayacak çıkarımlarda bulunularak açıklanmıştır. Bu çalışmanın amacı, barter sistemi ile ilgili yapılmış bazı çalışmalardaki açıklamaları inceleyerek, sistemle doğrudan bağdaştırılamayacak noktaları tespit edip bu noktaları eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirmek suretiyle teorik açıdan Türkçe literatüre katkı sağlamaktır. Bu bağlamda, çalışma kapsamında ilk önce barter sistemi, bütünüyle daha tutarlı olacağı düşünülen bir terminoloji kullanılarak açıklanmıştır. Daha sonra, barter sistemi ile ilgili yapılmış bazı çalışmalardaki açıklamalar incelenerek, sistemle doğrudan bağdaştırılamayacak noktalar tespit edilmeye çalışılmıştır. Son olarak, tespit edilen noktalar, bulgular başlığı altında kategorilere ayrılmış ve tek tek yorumlanmıştır. Çalışmanın sonucuna göre, incelemeye tabi tutulan açıklamalar, genel anlamda barter sisteminin kendine özgü hukuki mahiyeti ve kredilendirme ilkesiyle tam anlamıyla uyuşmamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Barter System: A Review of Working in Turkish Literature
2021
Yazar:  
Özet:

The Barter system is explained in some of the works in Turkish literature by using a completely incompatible terminology and by making conclusions that cannot be directly adapted to some of its own aspects. The aim of this study is to contribute theoretically to Turkish literature by examining the descriptions of some studies on the barter system, identifying points that cannot be directly matched with the system and assessing these points from a critical perspective. In this context, the study was first explained using a terminology that is considered to be more consistent in the barter system. Later, by examining the descriptions of some studies on the barter system, it was attempted to identify points that could not be directly compatible with the system. Finally, the points identified are divided into categories under the head of the findings and interpreted individually. According to the study, the statements subject to the examination are not fully consistent with the barter system’s own legal nature and the crediting principle.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 151
Atıf : 1.424
2023 Impact/Etki : 0.316
Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi