Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 2
Predictive Parameters on the Effect of Ofloxacin Treatment on the Reduction of PSA in Patients With Elevated PSA Level
2019
Dergi:  
The New Journal of Urology
Yazar:  
Özet:

Giriş: Bu çalışmada ofloksasin tedavisinin PSA düşüşü üzerine olan etkinliğinin ve PSA düşüşünü öngören biyo-belirteçlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmamızda oflaksosin tedavisinin PSA (prostat spesifik antijen) üzerindeki düşürücü etkisini inceleyip, düşüşünü öngören parametreleri saptamayı amaçladık. Gereç ve Yöntemler: PSA değeri 4 ng/dl ve üzeri olan ve 15 günlük oflaksosin tedavisi verilerek kontrole gelen 99 hastanın kayıtları retrospektif olarak incelendi. Hastaların demografik, radyolojik ve laboratuvar verileri kaydedildi. Tedavi öncesi ve sonrası PSA değerindeki ortanca değişiklik kadar azalma gözlenmeyen veya artış olan hastalar Grup-1, ortanca değişiklik veya bu miktardan daha fazla azalmaya sahip olan hastalar Grup-2 olarak kategorize edildi. Bu iki grup arasındaki tedavi öncesi demografik veriler, radyolojik ve laboratuvar bulguları arasındaki farklar istatistiksel olarak değerlendirildi. İstatistiksel anlamlı çıkan parametreler için ROC analizi yapıldı. Bulgular: Çalışmamızda ofloksasin tedavisi sonrasında total PSA (tPSA), serbest PSA (sPSA), PSA dansitesi (PSAD) değerlerinde istatistiksel olarak anlamlı düşüş izlendi. tPSA’daki ortanca değişim -%27,9 olup (-%96,7 – +%101,4), %27,9 dan daha fazla düşüş gözlenmeyen Grup-1 (n=50)’e göre, %27.9 ve daha fazla miktarda tPSA düşüşü olan Grup 2 (n=49)’de tedavi öncesi laboratuvar parametrelerinden CRP, beyaz küre sayısı (BKS), tPSA ve kreatinin değerlerinin istatistiksel anlamlı olarak daha fazla olduğu bulundu (p<0,05). Radyolojik ve demografik verilerde ise üretral kateterizasyon (p=0,023) öyküsü dışında diğer parametreler için bir fark gözlenmedi. Yapılan ROC analizine göre oflaksosin’in PSA düşürücü etkisini öngörmede tPSA, PSAD, CRP, kreatinin, BKS için cut-off değerleri ise sırasıyla 9,66 ng/mL 0,10, 2,53 mg/dL, 0,94 mg/dL ve 7,60 103/uL olarak bulundu (p<0,05). Sonuç: Günlük ürolojik uygulamalarda PSA yüksekliği nedeniyle sıklıkla antibiyoterapi uygulanmaktadır. 2. Kuşak kinolon kullanımı ile sağlanan PSA düşürücü etkinin öngörülmesinde belirlediğimiz tPSA, PSAD, CRP, kreatinin, BKS tedavi izleminde kullanılabilecek parametreler olarak kabul edilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Predictive Parameters on the Effect of Ofloxacin Treatment on the Reduction of PSA in Patients With Elevated PSA Level
2019
Yazar:  
Özet:

Introduction: This study aims to determine the effectiveness of the ofloxacin therapy on the decline in PSA and the bio-indicators that predict the decline in PSA. In our study, we aimed at examining the reducing effect of oflaxosine therapy on the PSA (prostatic specific antigen) and determining the parameters that predict the decline. Remedies and Methods: The records of 99 patients with PSA value 4 ng/dl and above and controlled by 15 days of of oflaxosine treatment were examined retrospective. Demographic, radiological and laboratory data of patients were recorded. Patients with not observed or increased reductions as an average change in PSA before and after treatment were classified as Group 1, patients with an average change or more reductions than this amount. Pre-treatment demographic data between these two groups, the differences between radiological and laboratory findings were statistically evaluated. ROC analysis for statistically meaningful output parameters was performed. Results: Our study observed a statistically significant decline in the total PSA (tPSA), free PSA (sPSA) and PSA dancability (PSAD) values after ofloxacin treatment. The average change in tPSA is 27.9%, with (- 96.7 - + 101.4%, with a decline of more than 27.9%, compared to the Group-1 (n=50) with a decline of 27.9%, and more in the Group 2 (n=49) with pre-treatment laboratory parameters found that the values of CRP, white cells (BKS), tPSA and creatine were statistically significantly higher (p<0,05). In radiological and demographic data, no difference was observed for other parameters except the history of uretral catheterization (p=0,023). According to the ROC analysis, the tPSA, PSAD, CRP, creatinine, BKS cut-off values for the forecast of the oflaxosine’s PSA-reducing effect were 9.66 ng/mL 0.10, 2.53 mg/dL, 0.94 mg/dL and 7.60 103/uL respectively (p<0.05). The result is that daily urological applications are often used for antibiotics due to the PSA high. 2nd The prediction of the PSA reducing effect provided by the use of generated kinolone can be considered as parameters that can be used in the treatment monitoring of tPSA, PSAD, CRP, creatine, BKS.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










The New Journal of Urology

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 518
Atıf : 74
The New Journal of Urology