Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 2
Krize Yanıt olarak Otoriter Popülizm: Brezilya Örneği
2022
Dergi:  
Uluslararası İlişkiler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale, liderlerin bir kriz hissi yaratmayı başardıkları ve kendilerini krizi çözebilecek tek kişi olarak ortaya koyabildikleri durumlarda otoriter popülist stratejilerin daha etkin olduğunu göstermeyi amaçlamaktadır. Makale, Brezilya’da Jair Bolsonaro’nun krizleri çözmek için basit çözümler sunmasını ve diğer politik aktörleri ortadan kaldırılması gereken suçlular olarak göstermesini sağlayan üç temel stratejiye işaret etmektedir. Öncelikle, yerelcilik, “yerel olmayan” herkesi ve her şeyi tehdit olarak algılayarak siyasetin nasıl yapılandırılması gerektiğine dair muhafazakâr bir görüş sunmaktadır. İkinci olarak, Bolsonaro’nun “iyi” ve “kötü” arasındaki savaşta yol gösterici bir “Mesih” olarak öne çıkmasıyla gelişen, lider-fetişizmine dayanan Mesih inancı, İşçi Partisi destekçilerine karşı Evanjelist tabanın desteğini güçlendirmeye yaramaktadır. Son olarak, komploculuk, belirsizlikleri ortadan kaldırmak için kolay bir yol göstermekte ve antagonizmi körüklemeye yardımcı olmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Authoritarian Populism As A Response To Crisis: The Case Of Brazil
2022
Yazar:  
Özet:

This article demonstrates that the authoritarian populist strategy is most appealing when leaders create a sense of crisis and present themselves as having the only solution. The article underlines three performative methods of how Jair Bolsonaro in Brazil offered simple answers for a crisis and portrayed other political actors as the responsible ones to be removed. Firstly, nativism presents a conservative view on how politics should be structured by perceiving all “non-natives” as threatening. Secondly, messianism, the fetishism of Bolsonaro as a “messiah” who leads the way in the battle between “good” and “evil,” serves to reinforce the support of the Evangelist base against “PT members.” Finally, conspiracism provides an easy way to eradicate ambiguities and helps to fuel an antagonism against the “enemy.”

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uluslararası İlişkiler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 238
Atıf : 516
Uluslararası İlişkiler Dergisi