Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 26
 Görüntüleme 67
 İndirme 1
Tarihsel Süreçte Kamusal Alanın Yapısal Dönüşümü ve Habermas
2018
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Siyaset, felsefe, sosyoloji, iletişim çalışmaları gibi birçok disiplinin alanına giren kamusal alan kavramı, toplumsal yaşamın farklılaşmasına bağlı olarak çeşitli teorilerle açıklanmış, demokratik toplumların inşasında merkezi bir rol oynamıştır. Kamusal-özel dikotomisinin tarihsel değişkenliği bağlamında şekillenen kamusal alan, teknolojik ilerlemelerin de etkisiyle muğlaklaşmıştır. Antikiteden günümüze birçok düşünür tarafından ele alınan kamusal alan çalışmalarında, Jürgen Habermas’ın görüşleri önemli bir uğrak yeridir. Habermas,  kamusallık, kamu, kamuoyu, kamusal alan gibi kavramların tarihsel dönüşümünü ele almış, bu bağlamda normatif bir teori ortaya koymuştur. Kamusallığı iletişim alanı ve eleştiri ortamı olarak değerlendiren Habermas, iletişimsel eyleme dayalı yeni bir kamusal alan modeli inşa etmiştir. Kamuoyu kavramını şekillendiren kamusal alana dair yorumları, kamusal alanın tarihsel bağlamda rolünü, kamusal aklın kullanımını ve kamusal alanda gerçekleşen yapısal çözülmeleri değerlendiren Habermas, siyaset ve iletişim tartışmalarında öne çıkan isimlerdendir. Çalışmada, teorik ve pratik açıdan kamusal alanın tarihsel süreçteki dönüşümleri ele alınmış, Habermas’ın ortaya koyduğu normatif görüş ve kamusal alan ideali tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Historical Transformation and Communication of the Public Area
2018
Yazar:  
Özet:

The concept of public sphere, which enters the field of many disciplines such as politics, philosophy, sociology, communication studies, has played a central role in the construction of democratic societies, explained by various theories depending on the differentiation of social life. The public space formed in the context of the historical variation of the public-private dicotomy has also become influenced by technological advances. In the work of the public field, which has been addressed by many thinkers from antiquity to today, the opinions of Jürgen Habermas are an important place of excitement. Newsmas addressed the historical transformation of concepts such as public, public, public, public space, and in this context, he brought out a normative theory. The Habermas, which considers publicity as a communication area and a critical environment, has built a new model of public space based on communication action. The comments on the public sphere that shapes the public concept are among the names outlined in the political and communication discussions that assess the role of the public sphere in the historical context, the use of public mind and the structural solutions that occur in the public sphere. In the study, the theoretically and practically discussed the transformations in the historic process of the public space, the normative view and the ideal of the public space presented by Habermas was discussed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 9.308
2023 Impact/Etki : 0.228
Current Perspectives in Social Sciences