Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 409
 İndirme 42
ARİSTOTELES VE KÖLELİK
2018
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

Özet: Aristoteles tartışmalı fikirleriyle bilim dünyasını 2000 yıldan fazla etkilemiş bir düşünürdür. Dante’nin “Bilimlerin Ustası”, Aquinum’lu Thomas’ın “Filozof” diye adlandırdığı düşünür, İslam dünyasında Muallim-i Evvel (İlk Öğretmen) olarak tanınmaktadır. Benim de “Bilimlerin Efendisi” diye adlandırdığım Aristoteles, köleliğin doğadan ve doğuştan olduğunu savunur. Aristoteles’e göre “İşleri bedenlerinin kullanımından ibaret kalan ve kendilerinden daha iyi bir şey beklenmeyecek olanlar doğadan köledir.” Doğa özgür insanı erdem bakımından üstün yaratmıştır. Erdem bakımdan üstün olan yönetme yetisi ve kabiliyetine sahiptir. Oysa köle efendiden aldığı emir doğrultusunda hareket eder ve çalışır. Kölenin fiziki gücünü harekete geçiren efendinin emir verme ve yönetme yeteneğidir. Köleler, günlük hayatın devam etmesinde, özgür insanlar ve vatandaşlar için, evcil hayvanların sağladığı türden bir destek sunmaktadırlar. Nasıl ki evcil hayvanlar söz dinleyerek bir hizmette bulunuyorsa, kölelerin yaptıkları da ondan farklı değildir. Akıl yürütme yetisinden yoksun olan köleler, akıl yürütme yetisine sahip olan özgür insanlara bağımlı olarak yaşarlar. Köle, doğası itibariyle kendi kendisine ait olmayıp bir başkasına aittir; canlı bir mülktür. Aristoteles’e göre “yasal kölelikten” farklı olarak doğal kölelik; sosyal, sınıfsal veya statü ile sonradan ortaya çıkmış bir durum değildir; tamamen insanın doğası ve yaratılışı ile alakalıdır. Anahtar kelimeler: Aristoteles, Kölelik, Yaratılış, İnsan doğası

Anahtar Kelimeler:

ARİSTOTELES VE KÖLELİK
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.311
2023 Impact/Etki : 0.026
Route Education and Social Science Journal