Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 16
Intrauterin gelişme geriliğinde yaklaşım
1994
Dergi:  
Perinatoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

İntrauterin gelişme geriliği (İUGG) gebeIiklerin % 5-10'unda görülmektedir. Perinatal mortalite 8-10 kat artmıştır. Ölü doğumların ise % 26'sıda IUGG mevcuttur. IUGG etyolojisinde yetersiz beslenme, fetal enfeksiyonlar, konjenital malformasyonlar, kromozamal anomaliler, matemal sistemik hastalıklar, ilaç-alkol-sigara kullanımı sayılabilir. Tanıya giderken öncelikle gebelik yaşından emin olunmalıdır. Ultrasonografi ilc fetal ölçümler yapılmalı, konjenital anomaliler araştırılmalıdır, Doppler kan akım hızı ölçümleri tanıda yardımcı bir diğer yöntemdir. Term'de olan olgularda doğum en iyi yaklaşım şeklidir. Preterm olgularda uyuşturucu-ilaç-sigara-alkol'den uzaklaştırma, yatak istirahati, diyetin düzenlenmesi. fetal monitörizasyon ile yakın takip uygundur. Asetil salisilik asit, dipridamol, oksijen tedavisi, volüm genişleticiler, parenteral nutrisyon halen tartışılmakta olan yaklaşımlardır. Preterm olgularda doğum zamanının belirlenmesinde akciğer matürite testleri, doppler kan akımı ölçümleri, biofizik kriterler, amniotik sıvı miktarı, maternal iyilik hali, neonatoloji kliniğinin yeterliliği dikkate alınır. Doğum eyleminde elektronik fetal monitörizasyon ile fetüs yakından takip edilmelidir. Doğum eylemi sırasıııela fetal distress bulguları dikkatle değerlendirilmelidir. Vaginal doğuma karar verilmişse acil sezaryen imkanları hazır olmalıdır. Yüksek risk taşıyan olgularda elektif sezaryen uygulanmalıdır. Doğum anından itibaren neonatal yoğun bakım uygulanmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Perinatoloji Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 25
Atıf : 1
Perinatoloji Dergisi