Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 74
 İndirme 10
Nietzsche’nin Adalet Anlayışı
2017
Dergi:  
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalenin amacı, adalet kavramını, Wilhelm Friedrich Nietzsche özelinde incelemektir. Bu kapsamda adaletin ne olup-olmadığı kısaca açıklandıktan sonra; Nietzsche’nin adalet-adaletsizlik, hak, eşitlik, ceza gibi kavramlara nasıl baktığı ifade edilmiştir. Adaletin gerçekleşmesinde dürüst olmanın zemini tartışılmış ve haksızlık yapana verilecek olan cezanın suçluyu rehabilite etmesi gerektiği düşüncesi incelenmiştir. Çalışmamızın sonunda Nietzsche’nin adalet erdemine önemli bir yer verdiğini ve bunu zorunlu eşitsizlik temelinde açıkladığını görmekteyiz. Nietzsche için adalet mutlak anlamda gerçekleşmesi zor olan en önemli erdemlerden biridir.

Anahtar Kelimeler:

justice understanding of nietzsche
2017
Yazar:  
Özet:

the purpose of this article is to examine the concept of justice in the private of wilhelm friedrich nietzsche, in this context, after which the fairness of justice was briefly explained, how nietzsche looked at concepts such as the right equality punishment injustice is expressed in the fact that fairness is to be discussed and unjusted in the ground of being honest in the realization of justice is one of the most important sense of our work, which is to rehabilitate the criminality of the punishment, and to see that nietzsche, on the basis of injustice, is one of justice

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 228
Atıf : 740
2023 Impact/Etki : 0.379
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi