Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 70
 İndirme 15
Pamukkale Üniversitesi Öğrencilerinin Yaşam Kalitesi, Örgütsel İmaj ve Özdeşleşme Düzeyleri Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi
2020
Dergi:  
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmada, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencilerinin üniversite yaşam kalitesi, örgütsel imaj ve özdeşleşme düzeyleri arasındaki ilişkilerin incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışma tarama araştırmaları kapsamında gerçekleştirilmiştir. PAÜ’ye bağlı birimlerde öğrenim gören 583 kadın ve 923 erkek toplam 1506 öğrenci kümelere göre örnekleme tekniğiyle belirlenerek örnekleme dâhil olmuştur.  Çalışmada kişisel bilgi formu, Üniversite Yaşam Kalitesi Ölçeği, Üniversite İmaj Algısı Ölçeği, Örgütsel Özdeşleşme Ölçeği kullanılmıştır. Verilere independent samples t-test, korelasyon ve regresyon analizleri yapılmıştır. Kadın öğrencilerin üniversite yaşam kalite düzeyleri, imaj algıları ve özdeşleşme düzeyleri erkek öğrencilerden yüksek bulunmuştur. Spor yapan öğrencilerinin üniversite imaj algılarının yapmayanlara göre yüksek olduğu özdeşleşme düzeyinde ise anlamlı bir farklılık yaratmadığı görülmüştür. Öğretim elemanı-öğrenci iletişimi, sosyal olanak, öğrenci-öğrenci iletişimi ve gelecek alt boyutlarında spor yapanların yaşam kalitesi daha yüksek bulunmuştur. Topluluklara üye olan öğrencilerin spor imajı ile genel görünüm ve alt yapı imajları ve gelecek yaşam kalitesi alt boyutu üye olmayanlara göre daha fazla bulunmuştur. Kimlik ve sınıf ortamı alt boyutlarında ise üye olmayanların yaşam kalitesi yüksek çıkmıştır. Topluluklara üye olmanın özdeşleşme düzeyinde fark yaratmadığı görülmüştür. Ölçeklerin tüm alt boyutlarında orta ve zayıf düzeyde pozitif anlamlı bir ilişki tespit edilirken yaşam kalitesinin yalnızca kimlik alt boyutunun, imaj algısının tüm alt boyutlarıyla ve özdeşleşme ölçeğiyle aralarında zayıf düzeyde negatif anlamlı bir ilişki tespit edilmiştir. Yaşam kalitesi, üniversite imajını ve özdeşleşme düzeyini etkilerken imaj algısının ayrıca özdeşleşme düzeyinde de etkisi olduğu görülmüştür. Sonuç olarak, PAU yaşam kalitesinin öğrencilerin üniversite imajını algılama biçimlerini ve özdeşleşme düzeylerini pozitif yönde etkilediği görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Review of the relationships between Pamukkale University students' quality of life, organizational image and identification levels
2020
Yazar:  
Özet:

In the study, Pamukkale University (PAU) students aimed at studying the relationships between the quality of university life, organizational image and identification levels. The study was conducted in the framework of research. 583 women and 923 men who studied in PAU-related units, a total of 1506 students according to the collections were included in the sampling by determining the sampling technique. The study used the personal information form, the university life quality scale, the university image perception scale, the organizational identification scale. The data is independent samples t-test, correlation and regression analysis. The levels of quality of university life, image perceptions and identification of women’s students have been found higher than the levels of male students. Students who do sports have higher perceptions of the university image than those who do not; the level of identification has not created a significant difference. The quality of life of teachers-student communication, social facilities, student-student communication and athletes in future subdimensions has been found higher. The sports image of the students who are members of the communities and the general appearance and sub-structure images and future quality of life have been found more than the sub-dimensional non-member. The quality of life of non-members and non-members is high. Membership in the community does not make a difference in the level of identity. In all subdimensions of measurements, a positive meaningful relationship is detected at a medium and weak level; a negative meaningful relationship between the quality of life is detected only with the identity subdimensions, with all subdimensions of image perception and with the identification scale. While the quality of life affects the university image and the level of identification, the perception of the image has also been shown to have an impact on the level of identification. As a result, PAU’s quality of life has been shown to have a positive impact on students’ ways of perceiving the university image and their levels of identification.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.936
Atıf : 9.802
2023 Impact/Etki : 0.503
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi