Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 2
MAXILLARY SINUS LIFTING PROCEDURES USING XENOGENEIC CORTICO-CANCELLOUS GRAFT MATERIAL WITH SIMULTANEOUS IMPLANT PLACEMENT: A 1- TO 3-YEAR FOLLOW-UP
2018
Dergi:  
Current Research in Dental Sciences
Yazar:  
Özet:

Aim: The aim of this study was to evaluate retrospectively the clinical outcomes of laterally approached sinus floor lifting with xenografts and simultaneously dental implant placement procedures. Material and Methods: All patients treated with sinus lifting and simultaneous implant placement procedure and were followed for at least 1 year were retrospectively selected for this study. The lateral window technique was performed using a xenogeneic cortico-cancellous grafting material and bone-level implants were placed immediately. Survival rates of implants and clinical features of patients and implants were evaluated. Results: A sample of 30 patients, 42 implants were placed according to the one-stage approach. Residual preoperatively alveolar ridge height varied between 3 and 6 mm with a mean of 4.58 mm and the bone gain at 1-year follow-up varied between 6 mm and 10 mm with a mean of 8.6 mm. Only two implants were lost before loading and overall survival rate was 96% for the implant-based analysis. Conclusions: Maxillary sinus lifting procedure with xenogeneic cortico-cancellous graft material and simultaneously implant placement was showed as a predictable and successful treatment modality. Keywords : Biomaterials, dental implant, sinus floor augmentation, xenograft KSENOJEN KORTİKOKANSELLÖZ GREFT MATERYALİ KULLANILAN MAKSİLLER SİNÜS TABANI YÜKSELTİLMESİ PROSEDÜRÜYLE EŞ ZAMANLI İMPLANT YERLEŞTİRİLMESİ: 1 – 3 YILLIK TAKİP Amaç: Bu çalışmanın hedefi ksenogreft kullanılan lateral yaklaşım ile maksiller sinüs tabanı yükseltilmesi ve eş zamanlı implant yerleşimi işleminin kGelinik sonuçlarının retrospektif olarak değerlendirilmesidir Gereç ve Yöntem: Tüm hastalara sinus tabanı yükseltme işlemi ile eş zamanlı implant yerleşimi uygulanmış veaz 1 yıl süreyle takip edilmiştir. Hayvan kaynaklı kortikokansellöz greft materyali ve lateral pencere tekniği uygulanmış ve aynı esnada kemik seviyesinde implantlar yerleştirilmiştir. İmplantların sağkalım oranları ve hastaların klinik özellikleri değerlendirilmiştir. Bulgular: 30 hasta üzerinde tek aşamalı yaklaşım ile 42 implant yerleştirilmiştir. Preoperatif rezidüel alveolar kemik yüksekliği 3 mm ile 6 mm arasında değişmektedir ve ortalama 4,58 mm’dir ve 1 yıllık takiplerde kemik kazanımı 6 mm ile 10 mm arasında değişmektedir ve ortalama 8,6 mm’dir. Sadece 2 implant yükleme öncesinde kaybedilmiştir ve implant sağ kalım oranı %96 olarak görülmüştür. Sonuç: Ksenojen kortikokansellöz kemik grefti kullanılan maksiller sinus tabanı yükseltme işlemi ile eş zamanlı implant yerleşimi öngörülebilir ve başarılı bir tedavi yöntemi olarak görülmektedir.     Sonuç: Ksenojen kortikokansellöz kemik grefti kullanılan maksiller sinus tabanı yükseltme işlemi ile eş zamanlı implant yerleşimi öngörülebilir ve başarılı bir tedavi yöntemi olarak görülmektedir.  Anahtar kelimeler: Biyomateryaller, diş implantı, sinüs taban yükseltmesi, ksenograf

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Current Research in Dental Sciences

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.431
Atıf : 2.160
2023 Impact/Etki : 0.013
Current Research in Dental Sciences