Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 4
Çukurova Üniversitesi Birinci Sınıf Öğrencilerinin Sigara İçme Davranışları ve Uyum Özellikleri
2004
Dergi:  
Türkiye Aile Hekimliği Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Tütün kullanımı dünyada önde gelen önlenebilir ölüm nedenlerinden biridir. Her yıl, tütün kullanımına bağlı yaklaşık 4.9 milyon ölüm gerçekleştiğini tahmin eden Dünya Sağlık Örgütü bu sayının 2030 yılında iki katına çıkacağını tahmin etmektedir. Bu çalışmada; üniversite öğrencilerinin sigara içme davranışları ile ilişkili olduğunu düşündüğümüz kişisel, sosyal ve genel uyum düzeyleri ile alt ölçeklerini Hacettepe Kişilik Envanteriyle inceledik. Yöntem: Çukurova Üniversitesi birinci sınıf öğrencilerinden küme örneklem yöntemi ile seçilen iki fakültenin; (Mimarlık Mühendislik Fakültesi ile Ziraat Fakültesi) öğrencilerine HKE uygulandı. Veriler, SPSS for Windows istatistik programı ile Pearson Ki-kare ve ANOVA testleri kullanılarak analiz edildi. Bulgular: Araştırmaya katılan 475 öğrencinin yaş ortalaması 19.8 ± 1.5 yıl, %70.1’i erkek, %29.9’u kızdı. Öğrencilerdeki sigara içme sıklığı %21.4 (erkeklerde %25.0, kızlarda %12.9) idi. Sigara içme davranışı ile genel, sosyal ve kişisel uyum puanları arasında anlamlı bir ilişki bulunamadı. Sigara içme davranışı ile sadece kendini gerçekleştirme ve aile ilişkileri arasında anlamlı bir ilişki vardı. Sonuç: İyi aile ilişkileri ve cocuğa kendini ifade etme olanağı sağlayarak özgüvenin artırılması ergeni sigara içmekten koruyabilir. Öğrenci velilerine anababa okulları ile iyi anababalık becerileri kazandırılabilir. Öğrencilerde kendini gerçekleştirme ve sigara içme davranışı arasındaki ilişki ergenlik döneminin özelliklerine bağlı olabilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Türkiye Aile Hekimliği Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 63
Atıf : 78
2023 Impact/Etki : 0.14
Türkiye Aile Hekimliği Dergisi