Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 50
 İndirme 20
KODLAMA VE ARDUINO EĞİTİMLERİ İLE İLGİLİ LİSE ÖĞRENCİLERİNİN GÖRÜŞLERİ
2020
Dergi:  
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Teknoloji, sağlık, hizmet gibi pek çok alanda sıkça duyulan 21. Yüzyıl becerilerinin, eğitime yansıması da son yıllarda karşımıza Stem, kodlama, arduino gibi çeşitli kavramlarla birlikte çıkmakta ve eğitim öğretim sürecinin çağa uyumu açısından son derece önem arz etmektedir. Bu çalışmada Afyonkarahisar Fatih Anadolu Lisesinde Erasmus+ K229 projesi kapsamında gerçekleştirilen kodlama ve ardunio eğitimleri alan öğrencilerin, bu eğitimler sonrasında kazandıkları becerilerden hareketle, kodlama, ardunio ve STEM hakkındaki görüşlerini ortaya çıkarmak amaçlanmaktadır. Araştırma nitel bir çalışma olarak planlanıp yürütülmüştür. Araştırmanın çalışma grubu, seçkisiz olmayan örnekleme yöntemlerinden amaçlı örnekleme yöntemiyle belirlenmiştir. Araştırmanın çalışma grubunu, 2018-2019 yıllarında Afyonkarahisar Fatih Anadolu Lisesinde öğrenimlerine devam eden 9, 10, 11 ve 12. sınıftan toplam 16 öğrenci oluşturmaktadır (n=16). Araştırma verileri, araştırmacılar tarafından hazırlanan “Yarı Yapılandırılmış Görüşme Formları” ile toplanmıştır. Veri toplama işlemine başlamadan önce araştırmaya katılacak olan katılımcılar belirlenmiştir. Belirlenen saat ve yerde yapılan görüşmeler yazılı olarak kaydedilmiştir. Veriler nitel veri toplama araçları vasıtasıyla toplandığından veri toplama aracına uygun olarak nitel veri analiz yöntemleri ile analiz edilmiştir. Araştırmadan elde edilen bulgular, alınan bu eğitimler sayesinde öğrencilerin probleme dayalı öğrenme ve akran destekli öğrenme becerilerinin olumlu yönde geliştiğini göstermektedir. Öğrenciler bu kodları kullanarak karşılaştıkları bir problem durumuna çözüm üretebilecek robotlar geliştirmekte ve dolayısıyla problemi çözme sürecine girmektedirler. Öğrenciler bu eğitimler esnasında çalıştıkları projeler üzerinde yaratıcı düşünme becerileri ile farklı bakış açıları geliştirerek problemlerin çözümüne katkı sağlamaktadırlar.

Anahtar Kelimeler:

CODLAMA and ARDUINO Training Interested High School Students' Opinions
2020
Yazar:  
Özet:

Technology, health, and services are often heard in many areas. The reflection of the century skills in education has also come to us in recent years along with various concepts such as Stem, coding, arduino, and the teaching process is extremely important in terms of age-compatibility. In this study, students who receive coding and ardunio training in the framework of the Erasmus+ K229 project at Afyonkarahisar Fatih Anadolu High School are intended to expose their views on coding, ardunio and STEM, by moving from the skills they gain after these training. The research is planned and carried out as a quality study. The study group was determined by the sample method for non-selective sampling methods. The study group consists of a total of 16 students from 9th, 10th, 11th and 12th classes continuing their studies at Afyonkarahisar Fatih Anadolu High School in 2018-2019 (n=16). The research data was collected with the "Semi-Structured Interview Forms" prepared by the researchers. The participants who will participate in the research before the process of data collection is determined. The appointed time and place of the meeting are written. Since data is collected through the quality data collection tools, it is analyzed by the quality data analysis methods according to the data collection tool. The findings obtained from the research show that thanks to these training, students’ problem-based learning and co-supported learning skills are developing in a positive direction. Students use these codes to develop robots that can solve a problem situation they encounter and thus enter the problem-solving process. Students contribute to the resolution of problems by developing different perspectives and creative thinking skills on the projects they work during these training courses.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.927
Atıf : 18.204
2023 Impact/Etki : 0.337
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi