Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 14
 İndirme 3
Farklı topraksız yetiştirme ortamlarında domatesin (Solanum lycıpersicon cv. Sedef F1) fide verim ve kalitesindeki değişimin belirlenmesi
2017
Dergi:  
Mediterranean Agricultural Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, farklı topraksız yetiştirme ortamlarındaki domatesin fide verim ve kalitesindeki değişimler sera koşulları altında araştırılmıştır. Bu amaçla araştırmada yetiştirme ortamı olarak; torf, zeolit ve vermikompost ve bu maddelerin farklı karışımları [Zeolit % 100 (M1);  Torf % 100 (M2); Torf % 80 + Vermikompost % 20 (M3); Zeolit % 80 + Vermikompost % 20 (M4); Torf % 65 + Zeolit % 15 + Vermikompost % 20 (M5); Torf % 40 + Zeolit % 40 + Vermikompost % 20 (M6)] kullanılmıştır. 45 günlük deneme periyodu sonunda: tohum çimlenme yüzdesi, fide boyu, fide gövde çapı, fide yaş ağırlığı, kök uzunluğu, kök ağırlığı ve bitki besin element içerikleri (N, P, K, Ca, Mg, Fe, Zn, Mn ve Cu) belirlenmiştir. Araştırmada, çimlenme yüzdesi, fide boyu, kök boyu, fide yaş ağırlığı, kök ağırlık parametrelerinde M5 ortamı en iyi sonuç veren ortam olmuştur. M1 ortamı (% 100 zeolit) domates fide yetiştiriciliğinde olumlu etki meydana getirmemiş ancak diğer ortamlarla karışım halinde kullanılmasının daha uygun olacağı belirlenmiştir. Diğer taraftan, M5 ortamının fide gelişimi bakımından avantajlı olduğu ve topraksız kültürde fide yetiştiriciliğinde rahatlıkla kullanılabileceği belirlenmiştir.  

Anahtar Kelimeler:

Tomatoes in different landless cultivation environments (Solanum lycıpersicon cv. Sedef F1) determining the change in the performance and quality of the fide
2017
Yazar:  
Özet:

In this study, changes in the efficiency and quality of tomatoes in different landless cultivation environments were studied under greenhouse conditions. For this purpose, the research used torf, zeolithic and vermicompost and the various compounds of these substances [Zeolithic % 100 (M1); Torf % 100 (M2); Torf % 80 + Vermicompost % 20 (M3); Zeolithic % 80 + Vermicompost % 20 (M4); Torf % 65 + Zeolithic % 15 + Vermicompost % 20 (M5); Torf % 40 + Zeolithic % 40 + Vermicompost % 20 (M6)]. At the end of the 45-day trial period: the seed grinding percentage, fide length, fide body diameter, fide age weight, root length, root weight and plant nutrient elements (N, P, K, Ca, Mg, Fe, Zn, Mn and Cu) are determined. In the study, the grass percentage, fide length, root length, fide age weight, root weight parameters M5 environment was the best resulting environment. The M1 environment (100% zeolit) has not produced a positive effect on tomato fide cultivation, but it is determined that it would be more suitable for use in mixture with other environments. On the other hand, it has been determined that the M5 environment is advantageous in terms of fide development and that it can be easily used in fide cultivation in landless culture.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Mediterranean Agricultural Sciences

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 724
Atıf : 4.364
2023 Impact/Etki : 0.061
Mediterranean Agricultural Sciences