Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 13
Kentsel Yeşil Yol Planlaması: Kayseri Kent Bütünü Örneği
2010
Dergi:  
Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences
Yazar:  
Özet:

Ortaçağ’da oluşturulan allelerden sonra, XIX. Yüzyıl’da Olmsted ve Vaux’un park yolları fikriyle şekillenen yeşil yollar parkları, doğa rezervlerini, tarihi alanlar ile kültürel bileşenleri birbirlerine bağlayan unsurlardır. Ekolojik, kültürel, rekreasyonel ve estetik amaçlarla oluşturulan yeşil yollar kentsel açık ve yeşil alan sisteminin de oldukça önemli bileşenleridirler. İngiltere ve Amerika’da ilginç örneklerine rastlanan yeşil yolların ve bunların dahil olduğu açık ve yeşil alan sistemlerinin planlanması yaklaşımı ülkemizde henüz yerleşmiş değildir. Kayseri kent bütünü ölçeğinde de bu durumu gözlemlemek mümkündür. Bununla birlikte kent ve yakın çevresinde yeşil yol olarak nitelendirilebilecek alanlar mevcuttur. Özellikle kentin güney doğusunda yer alan dar derin vadiler kentsel alandan kırsal alana geçişi çözümleyen, zengin kültürel dokularıyla ortaya çıkan yeşil yollardır. Sanayinin de etkisiyle hızlı kentleşmenin süregeldiği kentin güneyde doğal eşiklere dayanmış olması burada bir yeşil kuşak oluşumunu olası kılacaktır. Bu çalışmada gerek kentsel alanda, gerekse kentsel alanı bir yeşil kuşağa ulaştırabilecek olan yeşil yolların oluşumunun uygulanabilirliği irdelenecek, olası yeşil yollarda yer alabilecek etkinlikler araştırılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Urban Greenway Planning: The Example Of Kayseri (turkey) Urban Complex
2010
Yazar:  
Özet:

After the “alle”s which were constituted in Medieval, greenways that took form with the “parkway” idea of Olmsted and Vaux in XIX. Century are the open space connectors which arrange parks, natural reserves, historical sites, and their cultural components. The greenways which have been constituted with ecological, cultural, recreational and aesthetic purposes are also important constituents of urban open and green area system. The planning approach of greenways and the open and green area systems that they connected with, have interesting examples in England and America. But in our country this planning approach hasn’t still been settled. It’s also possible to observe this in Kayseri urban complex. However there are areas which surround the city and be considered as “greeenway”. Especially the narrow-deep valleys that surround the city from south-east are unplanned “greenways” which analyse the transition from urban to rural areas, and existing their rich cultural petterns. The city in which rapid urbanization continue with the impact of the industry, combining with the thresholds on the south make possible of forming a greenbelt here. In this study it will be investigated that the possibilities of forming greenways and activities in possible greenways.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences