Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 5
Sağlıklı bireylerde 3D BT görüntüleme kullanılarak S1 vida parametrelerinin belirlenmesi
2019
Dergi:  
Ortadoğu Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı posterior superior iliak omurga (PSIO) tiplerinin antropometrisini Türk toplumunda araştırmak ve lumbosakral enstrümantasyon cerrahisinde posterior lumber yaklaşım ile sakrumun uzunluğunun ve açısının güvenli sınırlarını saptamaktır. Gereç ve Yöntem: Sağlıklı bireylerde sakrum’un sol-sağ pedikül uzunlukları, pedikül açıları ve PSIS tipleri 3 boyutlu görüntüler kullanılarak değerlendirildi. Bulgular: Çalışmaya 58’i erkek, 53’ü bayan toplam 111 kişi alındı. Ortalama yaş erkeklerde 46,9 ± 14,8, kadınlarda 44,3 ± 16,4 idi. Erkeklerde sağ pedikül uzunluğu 52,83 mm, sol pedikül uzunluğu 53,81 mm, sağ pedikül açısı 35,84, sol pedikül açısı 35,13, kaudal açı 39,24 derece olarak saptandı. Kadınlarda ise sağ pedikül uzunluğu 48,88 mm, sol pedikül uzunluğu 49,28 mm, sağ ve sol pedikül açısı 35.83, kaudal açı 39,24 derece idi. PSIO tip 1 % 58,6, tip 2 %32,4, tip 3 %9 oranında saptandı. Sonuç: Posterior stabilizasyonda sakral vidalamada optimal vida uzunlukları, açıları ve uygun vida oryantasyonlarının preop yapılması ile operasyon kolay ve güvenli olabilir. Bu çalışma ile aynı zamanda sakral vida oryantasyonu ile ilgili morfometrik ve antropometrik bilgiler de saptanmıştır. Bu veriler lumbosakral cerrahi stabilizasyon işlemlerinde preop anatomik yapı hakkında cerraha katkı sağlayarak cerrahi komplikasyonları önlemede yardımcı olabilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Determination Of S1 Screw Adjustment Parameters Using By 3d Ct Images In Healthy Subjects
2019
Yazar:  
Özet:

Background: The aim of this study was to investigate the anthropometry of the posterior superior iliac spine (PSIS) types in the Turkish population and to determine the safe limits of the length and angle of the sacrum by the posterior lumber approach in lumbosacral instrumentation surgery. Material and Method: Sacral regions (left and right pedicle lengths and pedicle angles) and PSIS types of healthy subjects were evaluated using 3D images. Results: A total of 111 patients (58 males and 53 females) were included in the study. The mean age was 46.9 ± 14.8 in males and 44.3 ± 16.4 in females. In men, the right pedicle length was 52.83 mm, the left pedicle length was 53.81 mm, the right pedicle angle was 35.84, the left pedicle angle was 35.13, and the caudal angle was 39.24 degrees. In females, right pedicle length was 48.88 mm, left pedicle length was 49.28 mm, right and left pedicle angle was 35.83, and caudal angle was 39.24 degrees. PSIS type 1 was found to be 58.6%, type 2 32.4% and type 3 9%. Conclusion: Optimal screw lengths, angles and proper screw orientations can be easily and safely operated in posterior stabilization. In this study, morphometric and anthropometric information related to sacral screw orientation were also determined. These data may help to prevent surgical complications by contributing to the surgeon about preoperative anatomical structure in lumbosacral surgery stabilization procedures.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Ortadoğu Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 312
Atıf : 165
Ortadoğu Tıp Dergisi