Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
Hindistan Cevizi Liflerinin Yüzey Özelliklerine, Termal Bozunma Davranışlarına ve Yapısal Karakterizasyonuna Oksidatif Modifikasyonun Etkisi
2018
Dergi:  
Tekstil ve Mühendis
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma kapsamında, Hindistan cevizi liflerinin kimyasal, yapısal, termal ve morfolojik özelliklerine, bu lifler için yeni bir modifikasyon maddesi olan sodyum perborat tetrahidratın etkisi incelenmiştir. Lifler sodyum perborat tetrahidratın farklı konsantrasyonlardaki sulu çözeltileri ile modifiye edilmiştir. Modifikasyon işlemlerinin liflerin yüzey kimyasına, fonksiyonel gruplarına, termal bozunma davranışlarına, kristalin yapısına ve yüzey özelliklerine etkisi sırası ile x-ışını fotoelektron spektroskopisi, fourier dönüşümlü kızılötesi spektroskopisi, termogravimetrik analiz, x-ışını difraksiyonu ve taramalı elektron mikroskobu ile incelenmiştir. Yapılan işlemlerin lifin yüzey karbon/oksijeni arttırarak yüzey hidrofilliğini azalttığı, aynı zamanda lifte bulunan lignin ve hemiselülozun varlığını gösteren absorpsiyon piklerinin şiddetinde azalmaya neden olduğu ve lif yüzeyinde temizlik meydana getirdiği tespit edilmiştir. Hindistan cevizi liflerinin kristalin yapısı yapılan modifikasyon işlemlerinden önemli derecede etkilenmezken, modifikasyon sonucu ligninin miktarında meydana gelen değişimle birlikte maksimum bozunma sıcaklıkları azalmıştır. Modifikasyon sonrası kül miktarında meydana gelen artışla birlikte liflerin güç tutuşurluk özelliğinde iyileşme meydana gelebileceği belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Tekstil ve Mühendis

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 690
Atıf : 1.557
Quarter
Mühendislik Temel Alanı
Q2
51/114

Tekstil ve Mühendis