Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 16
POST-KOLONYAL KADIN YURTTAŞLIĞININ LİBERAL FEMİNİZME ELEŞTİRİSİ
2021
Dergi:  
Uluslararası Anadolu Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Although examples of the struggle for women's rights have been seen in previous centuries the feminist struggle began to form its theory in the 18th century. The women's movement owes its visibility in Europe to political and social changes that also caused the French Revolution. Rights and freedoms take an important place in the debates of citizenship that came to the fore with the French Revolution. In this period women who demand expanded their rights and freedoms have also succeeded to be a party to the debate. From the period that started with the French Revolution to the present, the feminist movement is trying to explain the patriarchal oppression of women and to produce policies for this. However, the feminist approach contains different views regarding the problems and solutions. This work aims to reveal the relationship between post-colonial women's debates and liberal feminism which is the beginning of women's citizenship debates. Firstly, the demands of liberal feminists, who fought for rights and freedom for the first time, will be evaluated. Secondly, cultural feminists, who stated that the demands of liberal feminists subordinate "femininity", will be discussed. Thirdly, criticisms of the concept of "mother-citizen" will be emphasized. Finally, debates on women's citizenship in anti-colonial struggles will be addressed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uluslararası Anadolu Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Anadolu Sosyal Bilimler Dergisi