Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
Konjenital defekti olan hastada CAD/CAM ile estetik yaklaşım: olgu raporu
2013
Dergi:  
Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Konjenital defekti olan hastada CAD/CAM ile estetik yaklaşım: olgu raporuBurcu Kanat1, Erhan Çömlekoğlu1, Ali Erdem2, Mehmet Ali Güngör1 1Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı, İzmir, Türkiye 2Serbest Diş Hekimi Ameloblastların düzensiz farklılaşması nedeni ile diş mine yapısının oluşmaması veya kalitesindeki bozukluk ile karakterize olan herediter mine displazisi; hastaları estetik, fonksiyonel ve psikolojik açıdan olumsuz etkiler. Kron boylarının yetersiz olması dişeti operasyonu gerektirir iken, mine tabakasının harabiyeti nedeniyle görülen dikey boyut kaybı, protetik restorasyon uygulaması ile giderilir. Çalışmamızda; amelogenezis imperfekta tipinde konjenital defekte sahip olan on yedi yaşında bir erkek hastanın, kron boyu uzatma operasyonu sonrası posterior bölgede konvansiyonel metal destekli tek üye sabit kronlar ve anterior bölgede bilgisayar destekli tasarım/ bilgisayar destekli üretim (CAD/CAM) sistemi ile çok katmanlı cam seramik blok materyali kullanılarak hazırlanan tam seramik restorasyonlar ile rehabilitasyonu ele alınmıştır. Amelogenezis imperfekta tipinde konjenital defekte sahip olgularda protetik restorasyon uygulaması ile doku yıkımı artışı engellenir iken, CAD/CAM sistemi ve beraber kullanılan dayanıklı materyaller ile mükemmel uyuma ve estetiğe sahip restorasyonların üretimi sağlanmıştır. Bir yıl sonra yapılan kontrollerde hastanın fonksiyonel, estetik ve psikolojik açıdan tedaviye olumlu yanıt verdiği gözlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 378
Atıf : 495
Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi