Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 84
 İndirme 14
Balassa Samuelson Hipotezi: Türkiye Ekonomisi İçin Sınır Testi Yaklaşımı
2014
Dergi:  
Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İktisat biliminde popülaritesi artan Balassa-Samuelson Etkisi, Bèla Balassa (1964) ve Paul Samuelson (1964) tarafından geliştirilmiştir. Bu kavram, dış ticarete konu olan ve olmayan malların üretildiği sektörler arasındaki göreli verimlilik oranlarının uluslararası düzeyde farklılık göstermesinin satın alma gücü paritesinden yapısal ve kalıcı sapmalara neden olabileceğini ileri sürmektedir. Bu çalışma ile Türkiye- Avrupa Birliği ekonomisi açısından söz konusu değişkenlerin birbirleriyle olan ilişkilerinde Balassa-Samuelson Etkisi test edilmektedir. Modeldeki bağımsız değişkenler I(0) ve I(1) sürecinin bir karışımı olduğu için, modelin tahmininde kullanılan ekonometri tekniğinin seçimi önemlidir. Bu nedenle reel döviz kurunun belirleyicilerinin tahmininde eş bütünleşme analizine ARDL sınır testi yaklaşımı kullanılmıştır. Analizde kullanı¬lan veri seti ve ekonometrik yöntemler B-S hipotezini doğrular sonuçlar ortaya koymamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Balassa-samuelson Hypothesis: A Test Of Turkish Economy By Ardl Bound Testing Approach
2014
Yazar:  
Özet:

Balassa-Samuelson effect is a popular theme at last years that introduced by Bèla Balassa (1964) and Paul Samuelson (1964). This concept, suggests that a differentiation at international level between the relative rates of productivity of the tradable and non tradable sectors may cause structural and permanent deviations from the purchasing power parity. In this essay, related variables are tested through Balassa-Samuelson Effect in terms of Turkey-European Economy. The choice of econometric technique used to estimate the model was important because the regressors in the model appeared to be a mixture of I(0) and I(1) processes. Thus ARDL bounds testing approaches to co integration analysis in estimating the long-run determinants of the real exchange rates. Given the dataset and econometric techniques used, the results do not support the B-S hypothesis.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 423
Atıf : 3.296
Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi