Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 2
HİDROJEN TEKNOLOJİSİ, POTANSİYELİ VE GELECEĞİ
2017
Dergi:  
Mesleki Bilimler Dergisi (MBD)
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, hidrojen teknolojilerinin mevcut durumu, üretim metotları, kullanım alanları, potansiyeli ve gelecekte enerji sektöründe alacağı rol irdelenmektedir. Hidrojen teknolojileri günümüz koşullarında üretim maliyeti, depolama zorlukları ve taşıma maliyetlerinin yüksek oluşu nedeniyle endüstride yeterli düzeyde yer edinememesine rağmen geleceğin dünyasında enerji sektöründe büyük umutlar vadeden bir yapıdadır. Ancak hidrojen ile ilgiliönemli soru, hidrojenin kaynağıdır. Günümüzde dünyada hidrojen üretiminin yarıdan fazlası doğalgaz re-formasyonu, biokütle ve kömür v.b. fosil yakıtların prolizi ile gerçekleşmektedir. Bu durumda, gelecekte de bu şekilde devam edecek bir teknolojinin temiz enerji kaynağı olması mümkün görünmemektedir. Temiz enerji kaynakları ile üretilecek elektrik enerjisi kullanılarak sudan üretmek mümkün olsa dahi günümüzde çok verimli olduğu söylenemez. İleriki dönemlerde hidrojen teknolojilerinin gelişmesi ve endüstride yer tutabilmesi için hidrojen üretim kaynağının ve yönteminin büyük önemi bulunmaktadır. Hidrojen göz ardı edilemeyecek bir potansiyele sahiptir, ancak hali hazırda sahip olduğu dezavantajların akılcı metotlarla elimine edilmesi, güvenli, temiz ve ucuz üretim ve depolama tekniklerinin geliştirilmesi gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Mesleki Bilimler Dergisi (MBD)

Dergi Türü :   other

Mesleki Bilimler Dergisi (MBD)