Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 20
 İndirme 5
Üniversite Öğrencilerinin Obezite Ön Yargılarının Belirlenmesi
2020
Dergi:  
Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma, bir üniversitede öğrenim gören öğrencilerin obezite önyargı düzeylerini belirlemek amacı ile planlandı. Gereç Yöntem: Araştırmanın örneklemi 2018-2019 eğitim öğretim yılında Bandırma’da bir üniversitenin 4 fakülte ve 1 meslek yüksekokulunda öğrenim gören ve çalışmaya katılmaya gönüllü 740 öğrenci oluşturdu. Araştırma verileri araştırmacılar tarafından hazırlanan anket formu ve GAMS 27-Obezite Önyargı Ölçeği yüz yüze görüşme yöntemi ile toplandı. Verilerin değerlendirilmesinde tanımlayıcı istatistikler sayı, yüzde, ortalama, Independent student t testi, Oneway ANOVA testi kullanıldı. Bulgular: Araştırmaya katılan öğrencilerin %15,7’sinin fazla kilolu ve obez olduğu, %8,2’sinin kendisini şişman olarak tanımladığı ve %88,2’inin kendisini obeziteye karşı önyargılı olarak tanımladığı belirlendi. Öğrencilerin %55,8’inin önyargıya eğilimli olduğu belirlendi. Öğrencilerin obezite önyargı ölçeği puan ortalamaları ile öğrencilerin sınıf düzeyleri ile öğrenim gördükleri okullar arasında istatiksel yönden anlamlılık belirlendi. Sonuç: Üniversite öğrencilerinin obeziteye karşı ön yargılı olduğu belirlendi. Bu doğrultuda toplumda obez bireylere karşı var olan ön yargının azaltılması için eğitim ve uzlaşı çalışmalarına önem verilmesi gerektiği düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Students' Prejudice to Obesity
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study was planned to determine the levels of obesity prejudice for students studying at an university. Method: The sample of the research formed 740 students who studied and participated in the study at 4 faculty and 1 professional college of a university in the 2018-2019 educational year. The research data was collected through the survey form prepared by the researchers and the GAMS 27-Obezite Prejudice Scale face-to-face interview method. Identifying statistics were used in the assessment of data; number, percentage, average, Independent student t test, Oneway ANOVA test. Results: The study found that 15.7 percent of students were overweight and obese, 8.2 percent described themselves as obese and 88.2 percent described themselves as predisposed to obese. 55.8 percent of students have a predisposition. The scale of students’ obesity prediction was statically determined between the average score and the student’s class levels and the schools in which they studied. The conclusion: University students were determined to be prejudiced against obesity. In this regard, it is believed that education and reconciliation work should be focused on the reduction of the prejudice against obese individuals in society.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 516
Atıf : 1.847
2023 Impact/Etki : 0.067
Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi