Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 20
 İndirme 5
Kıraç Şartlarda Yetiştirilen Selvi Sirken’in Tohum Verimi ve Bazı Verim Unsurları Üzerine Farklı Ekim Zamanlarının Etkileri
2023
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma farklı ekim zamanlarının selvi sirken’in tohum verimine etkilerini belirlemek amacı ile iki yıl (2019-2020) süreyle Iğdır ekolojik koşullarında yürütülmüştür. Araştırmada farklı ekim dönemlerinin selvi sirken’in bitki boyu, dal sayısı, sap kalınlığı, olgunlaşma süresi, sap verimi, tohum verimi, hasat indeksi, biyolojik verim ve bin tane ağırlığı üzerine etkileri belirlenmiştir. Deneme 3 tekerrürlü olmak üzere tesadüf blokları deneme desenine göre kuru koşullarda kurulmuştur. Çalışmada incelenen parametreler üzerine ekim zamanlarının (bin tane ağırlığı hariç) etkisi önemli bulunmuştur. Ekim zamanının geciktirilmesi incelenen parametrelerde önemli düşüşlere neden olmuştur. Yıllar açısından değerlendirildiğinde ise dal sayısı, bitki boyu, olgunlaşma süresi ve bin tane ağırlığı istatistiksel olarak önemli bulunmuş ve yağışlı geçen 2020 yılında bu değerler (bin tane ağırlığı hariç) 2019 yılına göre daha yüksek olmuştur. En yüksek sap verimi (3541.5 kg/da), tohum verimi (1586.6 kg/da) ve biyolojik verim (5128.1 kg/da) ilk ekim zamanı olan Mart ayı ortasında yapılan ekimlerden elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Different Sowing Times On Seed Yield and Some Yield Components Of Mountain Spinach Grown In Arid Conditions
2023
Yazar:  
Özet:

This study was carried out in Iğdır ecological conditions for two years (2019-2020) in order to determine the effects of different sowing times on the seed yield of mountain spinach. In the study, the effects of different sowing times on the plant height, number of branches, stem diameters, maturation time, biological yield, stem yield, harvest index, seed yield and thousand grain weight of mountain spinach were determined. The research was carried out in dry conditions with three replications according to the randomized blocks experimental design. The effect of sowing times (except thousand grain weight) on the parameters examined in the study was found to be statistically significant. Delaying the sowing time caused significant decreases in the investigated parameters. When evaluated in terms of years, plant height, number of branches, maturation time and thousand grain weight were found to be statistically significant, and these values (except thousand grain weight) in the rainy 2020 year were higher than in 2019. According to the two-year average results, the highest stem yield (3541.5 kg/da), seed yield (1586.6 kg/da) and biological yield (5128.1 kg/da) were obtained from sowing in mid-March, which is the first sowing time

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.053
Atıf : 3.830
2023 Impact/Etki : 0.187
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi