Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 1
The efficiency and duration of the analgesic effects of musical therapy on postoperative pain
2010
Dergi:  
AĞRI
Yazar:  
Özet:

Objectives: The aim of this study was first to find out the effect of music therapy on postoperative analgesia and second to determine the duration of its effect. Methods: Seventy patients who were undergoing elective cesarean delivery were enrolled. The patients were randomly allocated into two groups as follows: In Group 1, patients listened to music through a headphone for one hour after surgery, while in Group 2, patients did not listen to any music during the same period. In the postanesthesia care unit, patients were connected to a Patient Controlled Analgesia (PCA) device. The PCA device (tramadol 3 mg/ml) was set to deliver a bolus of 20 mg, with a lockout interval of 15 min and 4-hour maximal dose of 150 mg. Postoperative pain was assessed with a visual analog scale (VAS) and consumption of tramadol was recorded at 4, 8, 12, 16, 20 and 24 hours. Results: There was a significant decrease in Group 1 with respect to PCA delivery frequency at the 4th hour postoperatively (p<0.05). Concerning the postoperative tramadol consumption, values measured at the 4th hour were significantly lower in Group 1 (p<0.05). The total amount of tramadol consumption and additional analgesic use in the postoperative 24 hours were again lower in Group 1 when compared with Group 2 (p<0.05). All VAS values were lower in Group 1 when compared with Group 2 (p<0.05). Conclusion: We suggest that music therapy given after surgery decreases postoperative pain in the first 24 hours and the analgesic consumption during the first four hours.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












AĞRI

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 171
Atıf : 5
AĞRI