Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 7
Pandemi Sürecinde Okul Öncesi Dönem Çocuklarının Ebeveynlerinin Duygu Sosyalleştirme Davranışlarının İncelenmesi
2022
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada okul öncesi dönemde çocuğu olan ebeveynlerin pandemi sürecinde çocuklarının duygu sosyalleştirme davranışlarının incelenmesi amaçlayan betimsel bir çalışmadır. Çalışma Elazığ ilinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel 9 okul öncesi eğitim kurumunda pandemi öncesi ve sonrasında eğitim bu kurumlarda eğitime devam eden 87 çocuğun ebeveyni ile 87 çocuğun ebeveyni (%26.4’ü 29 yaş ve altı ,%62.1’i 30-39 , %11.5’i 40-49 yaş aralığındadır. Araştırmaya dâhil olan anne katılımcıların yaşları ortalaması 32,53±5,43, en az 25 ve en fazla 46 yaş; baba katılımcıların yaşları ortalaması 34,79±3,95 en az 26 ve en fazla 45 yaş) ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmada Ebeveynlerin çocuklarının duygu sosyalleştirme davranışlarını ölçebilmek amacıyla Fabes ve arkadaşları tarafından (1990), geliştirilmiş, Yağmurlu ve Yavuz (2013), tarafından Türkiye uyarlanmış Çocukların Olumsuz Duygularıyla Baş Etme Ölçeği kullanılmıştır. Araştırmada ebeveynlerin sıkıntılı tepki düzeylerinin, cezalandırıcı tepki düzeylerinin ve küçümseyici tepki düzeylerinin pandemi sürecinde daha fazla olduğu görülmüştür. Ebeveynlerin duygu ifadelerini teşvik etme düzeylerinin, duygu odaklı tepki düzeylerinin ve problem odaklı tepki düzeylerinin ise pandemi öncesinde daha fazla olduğunu görülmüştür. Araştırmada pademi öncesinde çocukların cinsiyetine göre ebeveynlerin duygu sosyalleştirme davranışlarında farklılık olduğu görülmüştür. Pandemi sürecinde ebeveynlerin öğrenim durumlarının, çocukların cinsiyetlerine ve doğum sıralarına göre ebeveynlerin duygu sosyalleştirme davranışlarında anlamlı farklılıklar olduğu görülmüştür. Araştırma sonucunda ebeveynlerin duygu sosyalleştirme davranışlarının pandemi öncesinde daha fazla olduğu görülürken, pandemi sürecinde ebeveyn ve çocuk arasındaki ilişkinin pandemi öncesine göre yıprandığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Review of the Emotional Socialization Behavior of Parents of Pre-School Children in the Pandemic Process
2022
Yazar:  
Özet:

This study is an imaginary study aimed at studying the behavior of their children’s emotional socialization during the pandemic process of parents with children in the pre-school period. In the private 9 pre-school education institutions associated with the Ministry of National Education in the province of Elazığ, the education before and after pandemic in these institutions is the parents of 87 children who continue to educate with the parents of 87 children (26.4 percent 29 years and 6 years, 62.1 percent 30-39 years, 11.5 percent 40-49 years. The average age of the mother participants included in the study was 32,53±5,43, at least 25 and up to 46 years old; the average age of the father participants was 34,79±3,95 at least 26 and up to 45 years old). The study used the measurement of coping with the negative emotions of children adapted to Turkey by Fabes and his friends (1990), developed by Rağmurlu and Yavuz (2013), in order to measure the emotional socialization behavior of parents' children. The study found that parents' disturbed reaction levels, punitive reaction levels, and undermining reaction levels were higher during the pandemic process. It has been found that parents’ levels of encouragement to emotional expressions, levels of emotional-oriented reactions and levels of problem-oriented reactions are higher before the pandemic. The study found that before the pandemic, parents had differences in their emotional socialization behavior depending on the gender. In the pandemic process, the educational conditions of the parents, the gender of the children and their birth orders have seen significant differences in the behavior of the parents to socialize their emotions. The study found that parents had more emotional socialization behaviors before the pandemic, while the relationship between parents and children was broken during the pandemic process than before the pandemic.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 722
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences