Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 179
 İndirme 78
 Sesli Dinleme 1
15 TEMMUZ GİRİŞİMİ ÜZERİNE BİR BİBLİYOGRAFYA DENEMESİ (2016-2018)
2020
Dergi:  
Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği darbe girişiminin üzerinden üç yıl gibi görece kısa bir zaman geçmiş olmasına rağmen bu konuda pek çok çalışma yapılmış, geniş bir literatür oluşmuştur. Araştırma raporları, bilimsel ve popüler çalışmaların yanı sıra özellikle edebiyat alanında şiir, hikâye, roman gibi 15 Temmuz’u konu alan çok sayıda sanatsal eser kaleme alınmıştır. 15 Temmuz gecesi, bu anlamda Türk edebiyatı için büyük bir feyiz ve bereket kaynağı olmuştur. Araştırmada elde edilen verilere göre, 2016-2018 yılları arasında 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni konu alan 21 kongre/sempozyum düzenlenmiş 222 kitap, 205 makale ve 234 bildiri yayımlanmış 17 lisansüstü tez hazırlanmıştır. Ortaya çıkan literatür, 15 Temmuz’un sosyal bilimlerin farklı alanlarında hatta fen ve mühendislik bilimleri sahasında karşılık bulabilecek bir derinliğe sahip olduğunu ayrıca devlet, millet ve birey olarak herkesin bir sorumluluk bilinci ile bu konuda tarihî bir duruş sergilediğini göstermiştir. Yapılan çalışmalarda 15 Temmuz siyasi, ekonomik, askerî, sosyolojik, dinî, edebî vb. açılardan ele alınmış ancak bu çalışmalar üzerine kapsamlı bir bibliyografya çalışması henüz gerçekleştirilmemiştir. 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni ele alan çalışmaları listeleyerek bir araya getirmek ve bu alandaki çalışmalara literatür bağlamında katkı sağlamayı amaçlayan bu makalede, 15 Temmuz’la ilgili kitap, makale, bildiri ve tezlerin literatür bilgilerine yer verilip genel bir değerlendirme yapılmıştır. Bu makale için 30-06-2021 tarihinde bir düzeltme yayınlandı. https://dergipark.org.tr/tr/pub/buefd/issue/63371/960650 

Anahtar Kelimeler:

A Bibliographic Test on the 15th July Introduction (2016-2018)
2020
Yazar:  
Özet:

Despite the relatively short period of time since the coup attempt made by the FETÖ on 15 July 2016, many studies have been done on this subject, a broad literature has been formed. Research reports, scientific and popular studies, as well as a number of artworks, in the literary field, such as poems, stories, novels, and the 15th of July. The night of July 15 was a great feez and a source of blessing for Turkish literature in this sense. According to the data obtained in the study, 21 congresses/symposiums on the 15th July Strike Initiative were held between 2016 and 2018 years; 222 books, 205 articles and 234 statements were published; 17 sub-graduate theses were prepared. The emerging literature has shown that July 15 has a depth that can be answered in different fields of social sciences, even in the field of science and engineering sciences, and that everyone, as a state, nation and individual, has a historic attitude in this regard with a responsibility consciousness. The work was carried out on July 15; political, economic, military, social, religious, literary, etc. It has been discussed from a point of view, but a comprehensive bibliographic study on these studies has not yet been carried out. In this article, which aims to list the works that deal with the 15th July Strike Initiative and to contribute to the work in this field in the literary context, the 15th July books, articles, statements and the theses related to the literary information were included and a general evaluation was made.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 149
Atıf : 432
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q3
353/520

Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi