User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
 Views 9
Covıd-19 ile Mücadele Sürecinin Hemşirelerdeki Psikososyal Etkileri: Nitel Çalışma
2021
Journal:  
Yaşam Boyu Hemşirelik Dergisi
Author:  
Abstract:

Amaç: Çalışmanın amacı Türkiye'de COVID-19 tanılı hastalara bakım veren hemşirelerin deneyimlerini ve psikososyal sorunlarını belirlemektir. Yöntem: Bu çalışmada tanımlayıcı niteliksel bir yaklaşım kullanılmıştır. Veriler Ekim - Kasım 2020 tarihleri ​​arasında toplanmış olup, örneklemini COVID-19 salgını sırasında bir pandemi hastanesinde çalışan 11 hemşire oluşturmaktadır. Verilerin toplanmasında Sosyo-Demografik Bilgi Formu ve Yarı Yapılandırılmış Görüşme Formu kullanılmıştır. Görüşme verilerinin analizi içerik analizi ile değerlendirilmiştir. Bulgular: Katılımcıların yaş ortalaması 37.3 (min: 23-maks: 53) olup, 7'si kadın, 3'ü bekar, 6'sı yüksek lisans derecesine sahiptir. COVID-19 tanısı alan hastalara bakım veren hemşirelerin deneyimleri ve psikososyal konular, üç ana tema (çalışma ortamı deneyimleri, psikolojik etkiler ve sosyal etkiler) ve yedi alt tema olmak üzere kategorize edilmiştir. Alt temalar; çalışma ortamına ilişkin deneyimler, sosyal ve psikolojik deneyimler, aktif ve pasif başetme, psikososyal ve yönetimsel destek olarak saptanmıştır. Sonuç: Hemşirelerin pandemi sürecinde çeşitli psikolojik sorunlar, sosyal deneyimler yaşadıklarını ve psikososyal ve idari desteğe gereksinim duydukları, ayrıca ikincil travma riskine neden olabilecek damgalayıcı tutumlarla ve tükenmişlikle karşı karşıya kaldıkları görülmüştür. Bu doğrultuda belirlenen sorun alanlarına yönelik uygun müdahalelerin planlaması ile hemşirelerin ruhsal hastalık risk faktörlerini yönetmek ve ruhsal sağlık durumlarını iyileştirmek mümkün olacaktır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Yaşam Boyu Hemşirelik Dergisi

Journal Type :   Uluslararası

Yaşam Boyu Hemşirelik Dergisi