Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 10
Covıd-19 ile Mücadele Sürecinin Hemşirelerdeki Psikososyal Etkileri: Nitel Çalışma
2021
Dergi:  
Yaşam Boyu Hemşirelik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmanın amacı Türkiye'de COVID-19 tanılı hastalara bakım veren hemşirelerin deneyimlerini ve psikososyal sorunlarını belirlemektir. Yöntem: Bu çalışmada tanımlayıcı niteliksel bir yaklaşım kullanılmıştır. Veriler Ekim - Kasım 2020 tarihleri ​​arasında toplanmış olup, örneklemini COVID-19 salgını sırasında bir pandemi hastanesinde çalışan 11 hemşire oluşturmaktadır. Verilerin toplanmasında Sosyo-Demografik Bilgi Formu ve Yarı Yapılandırılmış Görüşme Formu kullanılmıştır. Görüşme verilerinin analizi içerik analizi ile değerlendirilmiştir. Bulgular: Katılımcıların yaş ortalaması 37.3 (min: 23-maks: 53) olup, 7'si kadın, 3'ü bekar, 6'sı yüksek lisans derecesine sahiptir. COVID-19 tanısı alan hastalara bakım veren hemşirelerin deneyimleri ve psikososyal konular, üç ana tema (çalışma ortamı deneyimleri, psikolojik etkiler ve sosyal etkiler) ve yedi alt tema olmak üzere kategorize edilmiştir. Alt temalar; çalışma ortamına ilişkin deneyimler, sosyal ve psikolojik deneyimler, aktif ve pasif başetme, psikososyal ve yönetimsel destek olarak saptanmıştır. Sonuç: Hemşirelerin pandemi sürecinde çeşitli psikolojik sorunlar, sosyal deneyimler yaşadıklarını ve psikososyal ve idari desteğe gereksinim duydukları, ayrıca ikincil travma riskine neden olabilecek damgalayıcı tutumlarla ve tükenmişlikle karşı karşıya kaldıkları görülmüştür. Bu doğrultuda belirlenen sorun alanlarına yönelik uygun müdahalelerin planlaması ile hemşirelerin ruhsal hastalık risk faktörlerini yönetmek ve ruhsal sağlık durumlarını iyileştirmek mümkün olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Yaşam Boyu Hemşirelik Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Yaşam Boyu Hemşirelik Dergisi