Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
Sınıf Öğretmenlerinin Bilişim Teknolojisi Kullanma Düzeyleri ile Sınıf Yönetimi Becerileri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2022
Dergi:  
Journal of Multidisciplinary Studies in Education
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma sınıf öğretmenlerinin bilişim teknolojisi kullanma düzeyleri ile sınıf yönetimi becerileri arasındaki ilişkiyi ortaya koymayı amaçlamaktadır. Bu araştırmada nicel araştırmada modellerinden ilişkisel tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemini, Hatay İli Arsuz İlçesinde görev yapan 135 sınıf öğretmeni oluşturmaktadır. 135 katılımcının % 59,3’ü (80) kadın, % 40,7’si (55) erkektir. Araştırmanın verileri “Bilişim Teknolojisi Kullanım Düzeylerini Belirleme Ölçeği” ve “Sınıf Yönetimi Beceri Ölçeği” toplanmıştır. Ölçeklerin ve alt boyutlarının normallik dağılımları incelerek, verilerin analizinde problem durumlarına uygun olarak, betimsel (aritmetik ortalama, standart sapma) ve ilişkisel (Spearman Korelasyon katsayısı) istatistik tekniklerinden yararlanılarak değerlendirilmiştir. Araştırma sonucunda öğretmenlerin bilişim teknolojisi kullanma düzeylerinin yüksek; sınıf yönetimi becerilerinin çok yüksek düzeyde olduğu belirlenmiştir. Sınıf öğretmenlerinin bilişim teknolojisi kullanım düzeyleri ile sınıf yönetimi becerileri arasında ise ilişkinin pozitif yönlü düşük düzey ve anlamlı bir ilişki olduğu görülmektedir. Öte yandan araştırma sonucunda, sınıf öğretmenlerinin sınıf yönetim becerilerinin “Her zaman” düzeyinde olduğu belirlenmiştir. Bununla birlikte öğretmenlerin kendilerini bilişim teknolojisi kullanma bakımından en çok “Sosyal Etik ve Yasal Hükümler” alt boyutlarında; en düşük ise “İletişim” alt boyutlarında yeterli gördükleri belirlenmiştir. Bu araştırmanın sonuçları ilgili literatür çerçevesinde tartışılmış ve gelecek araştırmalara yönelik öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Relation Between Primary School Teachers’ Level Of Information Technology Usage and Their Classroom Management Skills
2022
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to examine the relationship between the primary school teachers’ level of information technology usage and classroom management skills. Correlational research model which is one of the Quantitative Research models was used in research. The sample of the study consists of 135 primary school teachers’ in Arsuz which is a district in the province of Hatay. Out of 135 participants, 59, 3 % (80) are female and 40, 7 % (55) are male teachers. Data of the study was collected with the “Teachers’ Level of Information Technology Usage Scale” and “Classroom Management Skills Scale”. The data were evaluated in accordance with the problem situations discussed in the study by using descriptive (arithmetic average, standard deviation) and relational statistical techniques (Spearman's Correlation). The statistical methods to be used in the analysis of the data were determined by examining the normality distributions of the scales and their subdimensions. As a result of the research, the primary school teachers’ level of information technology usage skills were determined to be high and their classroom management skills was found to be very high. It was seen that the relation between teachers‟ the primary school teachers’ level of information technology usage and classroom management skills is positively, reflective, low-level and significant. The findings have revealeted that they have a high level of perceived classroom management skills. The findings also indicated teachers find themselves mostly in Social Ethical and Legal Provisions sub-dimensions the lowest was determined to be sufficient in Communication sub-dimensions. The findings of this study have been discussed within the framework of the related literature, and suggestions have been offered for researches to be done in the future.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal of Multidisciplinary Studies in Education

Dergi Türü :   Uluslararası

Journal of Multidisciplinary Studies in Education