Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 46
 İndirme 6
4-6 YAŞ ARASI ÇOCUKLARIN KAYGI DÜZEYLERİNİN DEMOGRAFİK DEĞİŞKENLERE GÖRE DEĞERLENDİRİLMESİ
2019
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Araştırmada 4-6 Yaş Arası Çocukların Kaygı Düzeylerinin Demografik Değişkenlere Göre İncelenmesi amaçlanmıştır. Araştırmaya İstanbul ili Fatih ilçesindeki devlet okullarının anasınıflarına devam eden 4-6 arası çocukların anne ve babaları katılmıştır. Veri toplama aracı olarak ebeveynlerin sosyo demografik özelliklerini incelemek için araştırmacı tarafından hazırlanan ‘‘Sosyo Demografik Veri Formu’’ çocuklardaki kaygıyı incelemek için ‘‘Okul Öncesi Kaygı Ölçeği’’ kullanılmıştır. Çalışmadan elde edilen bulgulara göre, anne ve babaların demografik özellikleri ile çocukların kaygı düzeyleri arasında zayıf korelasyonlar tespit edilmiştir. Anneler yönünden “aile yapısı”, “çocukluk korkuları”, “eğitim seviyesi”, “düzenli bir işte çalışma durumu” ve “gelir düzeyinin” çocuklardaki kaygı seviyeleri ile ilişkili olduğu bulunmuştur. Babalar yönünden “kardeş sayısı”, “ebeveyn tutumları”, “eğitim seviyesi”, “gelir düzeyi”, “sürekli ilaç kullanımı” ve “süreğen psikiyatrik hastalık” durumunun çocuklardaki kaygı ile ilişkili olduğu tespit edilmiştir. Çalışmaya dahil olan çocukların anneleri tarafından doldurulan kaygı ölçeğinden elde edilen puanlara göre genellenmiş kaygı ortalamasının diğer kaygı alt ölçeklerine göre daha yüksek olduğu tespit edilmiştir. Araştırmada katılımcıların demografik özelliklerine göre farklılaşıp farklılaşmadıklarını anlamak için bağımsız örneklem t- testi ve Anova analizlerinden yararlanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The age of 4 to 6 years is estimated according to demographic variations.
2019
Yazar:  
Özet:

The study was aimed at examining the level of anxiety in children between the ages of 4-6 according to demographic variations. The research was conducted by the parents and parents of children between 4-6 who continued to enter state schools in Istanbul or Fatih district. The "social demographic data form" prepared by the researcher to study the social demographic characteristics of parents as a data collection tool has been used "pre-school anxiety scale" to study the anxiety in children. According to the findings obtained from the study, weak correlations between the demographic characteristics of parents and the levels of anxiety of children have been detected. From the mother’s point of view, “family structure”, “childhood fears”, “educational level”, “working status in a regular job” and “income level” have been found to be associated with the levels of anxiety in children. From the point of view of the parents, "brother numbers", "parent attitudes", "education level", "income level", "continuous drug use" and "continuous psychiatric disease" have been found to be associated with child concerns. According to the scores obtained from the scale of anxiety filled by the mothers of the children involved in the study, the generalized anxiety average was higher than the other low scale of anxiety. The study used independent sampling t-test and Anova analysis to understand whether participants differ according to their demographic characteristics or not.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 348
2023 Impact/Etki : 0.085
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences