Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 1
Uluslararası Tarımsal Üretim Etkinliği Analizi: Gelir Ekonomisi Grupları ile Meta Sınır Yaklaşımı
2016
Dergi:  
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada ülkelerin tarımsal üretim etkinlikleri, ölçeğe göre sabit ve değişken getiri varsayımına dayanan modellerle, Veri Zarflama Analizi yöntemi ile tahminlenmeye çalışılmıştır. Etkinlik karşılaştırması açısından Meta Sınır yaklaşımı kullanılmış, ülkeler gelirlerine göre gruplandırılmıştır. Toplamda 205 ülke, Düşük gelirliler, Orta-Düşük gelirliler, Orta-Yüksek gelirliler ve Yüksek gelirliler olmak üzere dört gruba ayrılmışlardır. Ülkeler hem kendi grupları hem de tüm ülkelerin yer aldığı havuz grupta ayrı ayrı analiz edilmiştir. Sonuç olarak, gelir gruplarının ülkelerin tarımsal üretim etkinlikleri üzerinde pozitif bir etkiye sahip olduğu, gelir arttıkça üretim etkinliğinin arttığı belirlenmiştir. Bunun yanında, ülkelerin özellikle tarımsal üretim alanlarını kullanma açısından etkin olmadıkları ayrıca sermaye yoğun ülkelerin emek yoğun ülkelere göre daha yüksek etkinlikle çalıştıkları sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 812
Atıf : 3.772
2023 Impact/Etki : 0.536
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi