Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 7
Yetiştirici Şartlarında Sütçü İneklerde Embriyo Transferinin Uygulanabilirliğinin Araştırılması*
2017
Dergi:  
Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada sütçü ineklerde Türkiye’de henüz rutin olarak uygulanamayan embriyo transferinin yetiştirici şartlarında uygulanabilirliği araştırıldı. Çalışma, Konya’nın dört farklı ilçesindeki toplam beş işletmede yürütüldü. Çalışmada 30 baş Holştayn ırkı inek donör olarak kullanıldı ve tüm donörlere aynı süperovulasyon protokolü uygulandı. Progesteron salıveren araç östrüs siklusunun rastgele bir gününde donörlerin vaginalarına yerleştirildi (0. gün). FSH uygulamasına yedinci günde başlandı ve 400 mg NIH-FSH-P1 azalan dozlarda 12 saat arayla dört günde uygulandı. PGF2α, 9. gün sabah (5. FSH enjeksiyonuyla eş zamanlı) enjekte edildi ve bu enjeksiyondan 12 saat sonra vaginal araç uzaklaştırıldı. Östrüs gösteren donörler 12 saat arayla iki kez tohumlandı. Taşıyıcı inek (n=45) ve düvelerin (n=49) östrüs siklusu ise çift doz PGF2α protokolüyle (-3 ve 8. günlerde) senkronize edildi. Embriyo toplama işlemi; 30 donör-den 23’ünde, birinci tohumlama sonrası 7. günde, non-şirurjikal yolla yapıldı ve bu donörlerin ovaryumlarında toplam 158 adet korpus luteum tespit edildi. Uterus yıkamalarında toplam 85 embriyo elde edildi ve mikroskobik inceleme son-rasında 24 tanesi taşıyıcılara transfer edildi. Taşıyıcılarda gebelik muayenesi, embriyoların transferinden 35 gün sonra ultrasonografi ile yapıldı ve gebelik oranı %62.5 oldu. Sonuç olarak; Konya İlinde yetiştirici şartlarında embriyo transfe-rinin uygulanabilir olduğu kanısına varıldı.

Anahtar Kelimeler:

Study of Embryo Transfer Applicability in Milk Cows in Growing Conditions*
2017
Yazar:  
Özet:

In this study, the applicability of embryo transfer in the cultivating conditions of milk cows, which are not yet practiced in routine in Turkey, was studied. The work was carried out in a total of five companies in four different districts of Konya. In the study, 30 head Holstein races were used as donors and the same superovulation protocol was applied to all donors. Progesterone releasing vehicle was placed in the vaginals of donors on a random day of the estrogen cycle (0. day). FSH was initiated on the seventh day and 400 mg NIH-FSH-P1 was administered in reduced doses within 12 hours and four days. PGF2α, 9th day in the morning (5. The FSH was injected simultaneously with the injection and the vaginal vehicle was removed 12 hours after this injection. The donors who showed asthma were seated twice in 12 hours. The carrier cows (n=45) and the cows (n=49) are synchronized with the double dose PGF2α protocol (in 3 and 8 days). The embryos collection process was carried out by non-chirurgical means in 23 of 30 donors, the 7th day after the first seed, and a total of 158 corpus luteum were detected in the ovaries of these donors. A total of 85 embryos were obtained in the uterus washing and 24 of them were transferred to the carriers in the microscopic examination. The pregnancy examination in carriers was performed by ultrasound 35 days after the transfer of embryos and the pregnancy rate was 62.5%. As a result; in the Konya province, it was established that embryos transfe-rin can be applied in cultivating conditions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 532
Atıf : 1.302
Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi