Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 242
 İndirme 59
 Sesli Dinleme 1
Soğuk Savaş Sonrası Dönemde ABD Dış Politikası-Obama Dönemi ve AK Parti
2012
Dergi:  
Elektronik Siyaset Bilimi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde, uluslararası ilişkiler alanında yapılan her araştırmanın yolu bir şekilde Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) geçmektedir. Çünkü ABD, Soğuk Savaş sonrası dönemde küresel siyasetin temel aktörü konumuna yükselmiştir. Bu makale, Obama yönetiminde ABD’nin doğuşunun yerel ve küresel faktörlerini etraflıca açıklamayı amaçlamaktadır. İlkin Washington’un dış siyasetindeki başlıca dönem ve eğilimler analiz edilecek ve küresel siyasetin bir okuması yapılacaktır. Daha sonra Türkiye-ABD ilişkileri bağlamında, Obama ABD’si ile Erdoğan Türkiye’sinin dış politikadaki ortak projeksiyonlarına ışık tutulacaktır. Sonuçta bu makale, ABD dış politikasının ana hedefinin Washington’un küresel lider olarak kalmasını sağlama ve dış politika refleksinin de değişim olduğu savını ileri sürmektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2012
Yazar:  
0
2012
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Elektronik Siyaset Bilimi Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 150
Atıf : 259
2023 Impact/Etki : 0.19
Elektronik Siyaset Bilimi Araştırmaları Dergisi