Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 15
 İndirme 4
Ni-FeNi3-Fe3O4 METALİK NANOALAŞIMLARIN HİDROTERMAL YÖNTEMLE SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU
2022
Dergi:  
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Ni-FeNi3-Fe3O4 metalik nanoalaşımlar hidrotermal yöntem kullanılarak 180 °C’de 2 saatte başarılı bir şekilde sentezlenmiştir. Sentezi gerçekleştirilen metalik nanoalaşımların yapısal ve morfolojik özellikleri X-ışını Kırınımı (XRD), Fourier Dönüşümlü Infrared Spektrofotometresi (FTIR) ve Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM) kullanılarak karakterize edilmiştir. X-ışını Kırınım metodu sonucu elde edilen kırınım desenleri incelendiğinde yüksek şiddetli piklerin kübik kristal yapıdaki FeNi3 ve metalik Ni’e ait olduğu belirlenmiştir. Daha düşük şiddette elde edilen piklerin ise Fe3O4 yapısına ait olduğu gösterilmiştir. FTIR analizi sonucu 455,2 ve 570,9 cm-1’de elde edilen piklerin sırasıyla Fe-Ni ve Fe-O bağlarına ait karakteristik pik olduğu gösterilmiştir. SEM-EDS analizlerinden ise sentezlenen metalik nanoalaşımlar ortalama yarıçapı 3,51 μm olan küresel parçacıkların metalik Ni fazı olduğu ve yüzeylerin bir miktar FeNi3 nanoparçacıkları ile kaplandığı görülmüştür. Ortalama yarıçapı 63,33 nm olan düzensiz şekilli nanoparçacıkların ise Fe3O4 ile birlikte FeNi3 yapısında olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Synthesis and Characterization Of Ni-feni3-fe3o4 Metallic Nanoalloys By Hydrothermal Method
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, Ni-FeNi3-Fe3O4 metallic nanoalloys were successfully synthesized using the hydrothermal method at 180 °C for 2 hours. The structural and morphological properties of the synthesized metallic nanoalloys were characterized using X-ray diffraction (XRD), Fourier Transform Infrared Spectrophotometer (FTIR) and Scanning Electron Microscopy (SEM). When the diffraction patterns obtained from XRD analysis, it was determined that the high intensity peaks belonged to FeNi3 with cubic crystal structure and metallic Ni. It has been shown that the peaks obtained at lower intensity belong to the Fe3O4 structure. As a result of the FTIR analysis, the peaks obtained at 455.2 and 570.9 cm-1 were shown to be characteristic peaks of Fe-Ni and Fe-O bonds, respectively. SEM-EDS images showed that the synthesized metallic nanoalloys spherical particles with an average radius of 3.51 μm were the metallic Ni phase and the surfaces were covered with some FeNi3. It was determined that irregular shaped nanoparticles with an average radius of 63.33 nm were in FeNi3 structure together with Fe3O4.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sağlık Bilimleri; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 858
Atıf : 1.581
2023 Impact/Etki : 0.061
Quarter
Sağlık Bilimleri Temel Alanı
Q2
97/222

Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı
Q3
93/135

Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı
Q4
60/73

Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi