Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 23
 İndirme 8
Pisidia’da “Gömü Geleneklerinin” Işında Kültürler Arası İlişkiler
2007
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

“Pisidia” ilk olarak Ksenephon’un Anabasis’inde karşıma çıkar (1.1.11). Bölge Pers’lerin Anadolu’yu ele geçirdiği M.Ö. 547/546 tarihine dek önce Frig, daha sonra ise Lydia yönetimindedir. Bu tarihten itibaren Büyük İskender’in Anadolu’yu fethine dek, tüm Anadolu toprakları gibi, Pers yönetimindedir. Diadokhlar Döneminde çeşitli çatışmalar ve el değiştirmelere maruz kalmış, Agustus zamanında, M.Ö. 25 dolaylarında, Roma’nın Galatia eyaletine dahil edilmiştir. Roma uygarlığının bölgeyi etkisi altına alması başlangıçta çok yavaş olduysa da kentleşme M.S. 2. yüzyılda hız kazanmış ve bölge Roma yapılarıyla donanmıştır. Bu tarihsel çerçeve, Pisidia’nın uzun dönemler boyunca, çeşitli kültürlerle karşı karşıya kaldığını göstermektedir. Bu durum Büyük İskender’in ordusuyla birlikte ve özellikle de Diadokhların yönetiminde güçlenerek artmış, Roma Döneminde de devam etmiştir. Arkeolojik buluntular, Pisidia’lı unsurların Hellen ve Roma’lı öğelerle karışarak kullanıldığını göstermektedir. Dikdörtgen osthotekler üzerindeki kapı betimlemeleri ve “kapı tipi” mezar stelleri Frig ve Lydia etkisinin uzun dönemler boyunca yaşamış olduğuna işaret etmektedir. Bu etki M.Ö. 6. yüzyılda tümülüslerin kullanımında da görülmektedir (Şekil 2, Resim 1 ve 2). Bu tümülüslerden birinde ele geçen mezar stelleri İonia, Pers ve Lydia etkileşimini yansıtmaktadır (Resim 3)

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 698
Atıf : 4.328
2023 Impact/Etki : 0.147
Quarter
Filoloji Temel Alanı
Q2
37/84

Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q3
299/520

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi