Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 64
 İndirme 11
Soğuk Savaş Döneminde Avrupa’da Ortak Dış Politika Oluşturma Çabaları
2010
Dergi:  
Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde Avrupa Birliği AB , uluslararası sorunları etkileme gücüne sahip ve tek bir sesle konuşan, global politikada önemli ve etkili bir aktör olma amacındadır. Maastricht Antlaşması ile AB, bu amaca ulaşmak için etkin ve uyumlu bir Ortak Dış ve Güvenlik Politikası ODGP geliştirmektedir. Fakat, ODGP’yi daha iyi anlayabilmek için ODGP’nin arka planı iyi değerlendirilmelidir. Güvenilir ve etkin bir ODGP oluşturma fikri, 1950’lerin başından beri Avrupa bütünleşmesinin değişmeyen konusudur. 1950’lerde Avrupa Savunma Topluluğu AST girişiminin ardından ikinci başarısız girişim, 1960’lardaki “Fouchet Planı” olmuştur. Bu iki başarısız girişimin ardından son, fakat başarılı girişim, 1970 ve 1980’lerde büyük ölçüde ODGP’nin altyapısını oluşturan Avrupa Siyasi İşbirliği ASİ sürecidir. Mütevazi ASİ tecrübesi, Maastricht’de ODGP’nin oluşumu için bir çerçeve oluşturmuştur. Bu çalışmada, Soğuk Savaş döneminde AT üyelerinin etkili ve tutarlı bir dış ve güvenlik politikası geliştirme çabalarının sonucu olarak ODGP’nin kuruluşunun yolunu açan bu üç girişim değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 300
Atıf : 842
2023 Impact/Etki : 0.06
Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi