Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
AYDIN OVASI SULAMASINDA KANAL KENARLARINDA GÖRÜLEN YABANCI OTLAR VE EGE BÖLGESİ İÇİN YENİ BİR TÜR; FENER OTU (Physalis alkekengi L.)
2015
Dergi:  
Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Aydın Ovası sulama kanalları kenarında yaz ve kış döneminde görülen yabancı ot türlerinin belirlenmesi amacıyla Nisan 2012 ve Eylül 2012 tarihlerinde yürütülmüştür. Harita üzerinde belirlenen 53 örnekleme noktasına gidilerek görülen yabancı ot türlerinin rastlama sıklıkları, yoğunlukları ile genel ve özel kaplama alanları kayda alınmıştır. Nisan 2012 döneminde 96 farklı yabancı ot türüne rastlanırken, Eylül 2012 döneminde 49 tür tespit edilmiştir. Survey sonucunda en çok rastlanan yabancı ot türleri Nisan 2012'de Matricaria chamomilla (L.), Silybum marianum (L.) ve Melilotus officinalis (L.) olurken, Eylül 2012'de Cynodon dactylon (L.) Pers., Sorghum halepense (L.) Pers ve Chenopodium album (L.) olarak belirlenmiştir. Survey sırasında Ege Bölgesi'nde daha önce kaydedilmemiş olan Physalis alkekengi (L.)'ye de rastlanmıştır. Belirlenen yabancı ot türleri ilimizde yaygın olarak yetiştirilen kültür bitkilerindeki surveyler ve Aşağı Seyhan Ovası/ADANA sulama kanallarındaki survey ile benzerlik indeksi kullanılarak kıyaslanmıştır. Daha önce yürütülen surveyler ile yaklaşık 0,3 oranında benzerlik bulunmasına karşın, önceki çalışmalarda tespit edilen türlerin çoğunluğunun Aydın Ovası Sulama kanalları kenarında da belirlendiği görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 496
Atıf : 1.980
2023 Impact/Etki : 0.19
Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi