Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 280
 İndirme 17
Millî Mücadele Döneminde Burdur (1919-1922)
2010
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mondros Antlaşması’ndan sonra, İtalyanlar Güney Batı Anadolu topraklarına asker çıkarmayabaşlamışlar ve 28 Mart 1919 tarihinde Antalya’yı işgal etmişlerdir. İtalyanlar Antalya’yıaynı zamanda askeri üs olarak da kullanmışlardır. İtalyanlar buradan sevk ettikleri kuvvetlerle28 Haziran 1919 tarihinde Burdur’u işgal etmişlerdir. Burdur mülki yönetimi de, Osmanlımerkezi yönetiminin işgaller karşısında göstermiş olduğu duyarsızlık gibi, başlangıçta İtalyanişgali karşısında yeterli bir karşı koyuş sergilememiş, aksine işgalcilerle birlikte hareket etmiştir.Bu arada Burdur halkı, kurmuş olduğu milli cemiyetler vasıtası ile Burdur’un ve ülkeninişgal edilmesine karşı koymuştur. Ayrıca Burdur halkı tarafından işgal hareketleri, mitinglerleve protestolarla ret edilmiştir. Burdur halkı, Batı Anadolu Bölgesi’nde toplanan Nazilli veAfyon Karahisar Kongreleri’ne delege göndermiş ve burada yapılan çalışmalara destek olmuştur.Milli Mücadele Dönemi’nde Burdur’dan seçilen milletvekilleri de, Türkiye Büyük MilletMeclisi’nde önemli görevler ifa etmişlerdir. Bunun yanında Burdur halkı tarafından, işgalaltında olan diğer bölgelere gönüllü askerler gönderilmiş ve maddi destek sağlanmıştır. MilliMücadele Dönemi’nde, asayiş olaylarının artması sonucunda Burdur halkı, İtalyan işgalininvermiş olduğu acının yanında, yerli eşkıyanın baskısını da üzerinde hissetmiştir. BöyleceBurdur halkı, içinde yaşadığı bütün olumsuz şartlara rağmen, Türk Milli Mücadelesi’ninbaşarıya ulaşmasında önemli katkılarda bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

burdur during the national struggle 19191922
2010
Yazar:  
Özet:

after the mondros antification, pushes the southern western anadolu territories, and on 28 march 1919 they occupied antalya, pushed the antalya to the antalya, as well as the forces they used as a military base, in which they occupied, the people of the landed in the history of june 1919, were supported by the verses, and the people who were inhabited by the ottolımerkezi administration of the ratified nations, in the contrary to the fact that they were invaded by the victors, and the people who were forced by the victors of this country

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 970
Atıf : 3.476
Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi