Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 26
 İndirme 10
Mehmet Rauf Ve Eylül Romanı Üzerine
1994
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Batılı anlamdaki Türk romanı, Tanzimat'tan beri süregelen gelişme ve olgunlaşma sürecinin en önemli ve verimli safhalarından birini, hiç şüphesiz, Servet-i Fünûn (1896-1901) dönemiyle idrak etmiştir. Bu dönem nesrinin rehberi durumunda olan Halit Ziya Uşaklıgil (1868-1945), romanlarının teknik sağlamlığı şahısların tahlil ve tasvirde gösterdiği büyük başarı, yarattığı canlı ve sağlam roman diliyle Türk romanına tamamıyla batılı bir seviye ve karakter kazandırmıştır. Kuvvetli üslûbu ve üstün sanat gücü ile dönemin diğer romancılarını bir hayli etkilemiş ve onları yönlendirmiş de olan Halit Ziya'dan hemen sonra, dönemin ikinci mühim romancısı ise, aslen Kütahyalı bir ailenin çocuğu olan ve 1291 (1875) tarihinde İstanbul'da doğmuş bulunan Mehmet Rauf'tur. Asıl mesleği deniz subaylığı olan, fakat okuyup yazmaya karşı ilgisi daha okul sıralarında iken başlayan Mehmet Rauf, ilk yazılarını Halit Ziya'nın aracılığı ile İzmir'deki Hizmet gazetesinde yayımlamış, daha sonra da İ s t a n b u l ' d a k i Mekteb dergisinde yazmaya başlamıştır. 1896 yılında bir grup arkadaşı ile birlikte Servet-i Fünûn topluluğuna dahil olan Mehmet Rauf'un ası! Şöhretli yılları bu tarihten itibaren başlar ve hele edebiyatımızın ilk önemli psikolojik romanı olarak kabul edilen Eylül'ün 1900 yılında Servet-i Fünûn dergisinde tefrika edilmesinden sonra büsbütün artar.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 679
Atıf : 4.713
2023 Impact/Etki : 0.517
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi