Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 17
 İndirme 3
GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ RESİM BÖLÜMLERİNDE DESEN DERSİNİN SORUNLARINA YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA
2004
Dergi:  
Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı Güzel Sanatlar Eğitimi Resim Bölümlerindeki desen derslerinin verimliliğini etkileyen sorunları tespit etmektir. Araştırmacı tarafından geliştirilen anket formu farklı üniversitelerde ve farklı ana sanat dallarında bulunan toplam 49 öğretim elemanına uygulanmıştır. Araştırma sonucunda desen derslerini süre ve içerik yönünden yetersiz bulanlar % 40,8 olarak tespit edilmiştir. Desen eğitiminin okutulma süresinin 8 dönem olması gerektiği % 46,9 ile en yüksektir. Desen eğitiminde metot sıralaması olarak ;yönlendirici-keşfettirici ve yaratıcı öğretim % 65.3 oranı ile ilk tercihte yer almıştır. Ana sanat atölye derslerinin % 37.19 oranıyla en fazla desen dersi ile bağıntılı ders olduğu düşünülmektedir. Öğretim elemanlarının % 57.1’i desen dersi işleniş metodu ile diğer derslerin işlenişinin paralel yürütülebileceğini kabul etmektedir. Uygulanan eğitim metodunun % 35.48 oranında eğitimin başarısını birinci derecede etkilediği belirlenmiştir. Öğrencinin başarısı: % 85,7 oranında; zeka düzeyi , el-göz beyin koordinasyonu, algı düzeyi, motivasyonu ve alabilirlik kapasitesiyle orantılıdır. Öğretim elemanının keşfettiren kimliği % 36,47 oranında önemli bulunmuştur. Desen derslerin süre ve içerik yönünden yetersizdir. Öğrencinin; zeka düzeyi,el-göz–beyin koordinasyonu, algı düzeyi, motivasyonu, uygulanan eğitim metodu ve eğitimcinin yöntemi desen dersinin başarısını etkilemektedir. Takip edilecek en önemli metot yönlendiricikeşfettirici ve yaratıcı öğretimdir.

Anahtar Kelimeler:

A Research Concerning To The Problems Of Drawing Lessons In The Department Of The Fine Arts Painting
2004
Yazar:  
Özet:

It aims to find out the problems affecting the productivity of the drawing lessons in the departments of fine arts. The questionnaire developed by the researcher has been applied on the 49 lecturers from different brunches and universities. The percentage of those finding the drawing lessons insufficient in terms of duration and content was 40.8%. The percentage of those who think that the duration of drawing lessons should be 8 terms is 46.9%, which is the highest rate. Creative, guiding and explorative method rank first with the percentage of 65.3% main lessons of art are considered to be associated with the drawing lessons with the percentage of 37.19%. 57.1% of the lecturers agree that there should be a parallelism between the methods of drawing lessons and other related lessons. The method applied predominantly affects the success of education. The success of the student with the percentage of 85.7% depends on, intellectual level, coordination between the brain and hand and eye, level of perception, motivation, the capacity of perception. Lecturers’ ability to make the students explore plays a 36.47% part. Drawing lessons are insufficient in terms of both duration and content. The intellectual level of the student the coordination between the brain and hand and eye, level of perception, motivation, the method applied, the method employed by the lecturer affect the success of the drawing lessons. The best method to be employed is the guiding, explorative and the creative one

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.178
Atıf : 16.568
2023 Impact/Etki : 0.37
Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi