Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Maternal Obezitenin Gebelerin Benlik Saygısı ve Kendilik Algısı Üzerine Etkisi
2023
Dergi:  
Fenerbahçe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, maternal obezitenin gebelerin benlik saygısı ve kendilik algısı üzerindeki etkisini incelemek amacıyla tanımlayıcı ve kesitsel olarak yapılmıştır. Araştırma, Nisan-Temmuz 2018 tarihleri arasında, İzmir ilindeki bir üniversite hastanesinin kadın hastalıkları ve doğum polikliniğine başvuran, çalışmaya katılmayı kabul eden ve BKİ’si 30 kg/m² üzerinde olan 106 gebe ile gerçekleştirilmiştir. Veriler, tanıtıcı veri formu, Rosenberg Benlik Saygısı Ölçeği (RBSÖ) ve Gebelerin Kendilerini Algılama Ölçeği (GKAÖ) ile elde edilmiştir. Araştırmaya katılan gebelerin %40,6’sı 28-32 yaş grubunda, %67,9’unun BKİ’si 30-34,9 arasında ve %94,3’ü egzersiz ve spor yapmamaktadır. Gebelerin %43,4’ünün gebeliğinin 7-9’ncu ayında olduğu, %71,7’sinin ilk gebeliği olduğu ve %74,5’inin gebeliğinin planlı olduğu saptanmıştır. RBSÖ ile Gebeliğe ait annelik algısı (GAAA) arasında negatif yönde zayıf ilişki saptanmıştır (p<0,05). Sağlık profesyonellerinin tüm gebelerin benlik saygısı ve kendilik algısını, gebelik öncesi dönemden başlayarak, gebeliğin tüm trimestırlarında değerlendirilmesi önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Maternal Obesity Of Self – Esteem and Self – Perception Of Pregnant Women
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of this study was to investigate the effect of maternal obesity on the self-esteem and self-esteem of pregnant women. The research was carried out with 106 pregnant women who applied to the obstetrics and gynecology outpatient clinic of a university hospital in Izmir between April and July 2018, agreed to participate in the study, and had a BMI over 30 kg/m². The data were obtained by means of the introductory data form, Rosenberg Self-Esteem Scale (RSES) and Pregnant SelfPerception Scale (PSPS). 40.6% of the pregnant women participating in the study were in the 28-32 age group, 67.9% of the BMI were between 30-34.9 and 94.3% did not exercise or exercise. It was found that 43.4% of pregnants were in 7-9th month of pregnancy and 71.7% of them were first pregnancies and 74.5% of them were pregnant. There was a weak negative correlation between RBSS and Pregnancy perception of motherhood (PPM) (p<0.05). The health professional is the self-perception of the self-esteem of all pregnant women, before the pregnancy, and their quality in all trims of pregnancy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Fenerbahçe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Fenerbahçe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi