Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
II. MEŞRUTİYET VE MİLLET GAZETESİ
2011
Dergi:  
Communicata
Yazar:  
Özet:

II. Meşrutiyet, Osmanlı Devleti’nin son dönemindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Çok partili hayat, meclis, anayasa ile tanışılan bu dönem, İttihat ve Terakki kadrolarının ihtirasları ve kötü yönetimleri sebebiyle demokrasi açısından kötü bir deneme olarak tarihe geçmiştir. II. Meşrutiyet’in ilanı, istibdadın yerine “hürriyet”i getirdiği için dönemin basını tarafından coşkuyla karşılanmış, “hürriyet kahramanı” olarak görülen İttihat ve Terakki kadroları ve “Osmanlı ordusu” lehine yayınlar yapılmıştır. Millet gazetesi, “hürriyet”in ilanı ve İttihat ve Terakki’yi destekleyen, hatta yücelten yazı ve haberlere çokça yer vermiştir. Gazete “Osmanlı ordusu”nun bu süreçte üstlendiği role ayrıca dikkat çekmiştir. Bu çalışmada önce Millet gazetesinin Osmanlıca nüshalarının transkripsiyonu yapılmış, ardından gazetede yer alan yazı ve haberler içeriklerine göre sınıflandırılmış, daha sonra da II. Meşrutiyet dönemi ile ilgili literatür taramasıyla elde edilen bilgilerden yararlanılarak gazetenin II. Meşrutiyet’le ilgili yayınları tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2011
Dergi:  
Communicata
Yazar:  
2011
Dergi:  
Communicata
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Communicata

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 210
Atıf : 1.067
2023 Impact/Etki : 0.16
Communicata