Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 2
Dünya ve Türkiye’de Pandemi Yayılım Süreci
2020
Dergi:  
Klinik Tıp Aile Hekimliği
Yazar:  
Özet:

Coronavirüsler ilk kez 1960 yılında tanımlanmıştır. Son 20 yılda iki ölümcül coronavirus salgını olmuştur. Bunlardan biri 2002’de Çin’in Güneyinde başlayan SARS-CoV un neden olduğu Akut Solunum Yolu Sıkıntısı Sendromu (SARS), diğeri de 2012 yılında ilk kez Suudi Arabistan’da görülen MERS-CoV’un neden olduğu Orta Doğu Solunum Sendromu’dur (MERS). 31 Aralık 2019’da Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Çin ülke ofisi, nedeni daha önce keşfedilmemiş pnömoni vakaları saptanması üzerine, 7 Ocak 2020’de izole edilen ve sonrasında neden olduğu hastalık DSÖ tarafından COVID-19 olarak isimlendirilen bu etken yeni bir beta-koronavirüs (SARS-CoV2) olarak tanımlanmıştır. SARS-CoV2 insandan insana asıl olarak damlacık yoluyla bulaşan bir virüsdür. İlk olarak Aralık 2019’da Çin’in Wuhan şehrinde başlayan SARS-CoV2 virüsünün neden olduğu COVID-19 vakaları kısa sürede tüm Dünya’da yayılmış ve bir pandemiye yol açmıştır. Ülkemizde de pandemi sürecinde birçok ülkede de olduğu gibi koruma ve kontrol önlemleri alınmıştır. COVID-19 salgını şu anda devam etmektedir. Bu salgın nedeniyle birçok ülkede kısıtlamalar yapılmış, önlemler alınmıştır. Salgın tüm Dünya’da ekonomik ve sosyal anlamda etkiler yaratmıştır. Bu virüs için Dünya’nın birçok yerinde bilim adamları aşı ve tedavi çalışmaları yürütmektedir. Bu salgın bitmemiştir ve henüz aşı ya da tedavisi de bulunmamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Klinik Tıp Aile Hekimliği

Dergi Türü :   other

Klinik Tıp Aile Hekimliği