Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 1
Etkin Sanal Öğretim için Rehber
2020
Dergi:  
Eskişehir Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Bilişim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sanal öğrenim ve öğretim gelişen bilişim teknolojilerinin klasik öğrenme ve öğretme ortamlarını destekleyici olma özelliğini Covid-19 ya da SARS-CoV-2 virüs salgını nedeniyle önemli bir avantaj olarak öne çıkarmıştır. Bu yazının amacı sanal öğretim teknolojilerini etkin bir öğretim ortamı olarak kullanılabilmesi için kısa bir değerlendirme yapmaktır. Unutulmamalıdır ki, eğitim ve öğretim başlıca bir akademik disiplindir. Bu konuda daha önce yapılmış çalışmalar, yayınlar ve paylaşımlar toplumun salgın nedeniyle evde kalması, eğitim ve öğretimin aksamasından kaynaklı sorunlarıaza indirmek için değerli bilgiler sunmaktadır. Bu editörden yazımızda açık kaynaklar ile ulaşılabilen ve akademik olmaktan ziyade herkes için faydalı olarak değerlendirebileceğimiz önerileri paylaşmak istiyoruz. Sanal öğretimin hukuksal boyutu, tarafların etkinliklereüst seviyede katılımı, etkinliklerin içerikleri, ölçme değerlendirme süreçleri ve finansman gibi yanıtlanması gereken farklı perspektifleri olduğu unutulmamalıdır. Birebir etkileşimde dokunma hissi gibi gerçeklik faktörlerinin olmaması yanında internet ortamı, sanal öğrenme yazılımları ya da platformları, akademik ve editöryal olarak denetlenebilir içeriğin garanti edilebilmesi, teknolojik alt yapı eksikliği ya da dengesiz dağılımı ve kısıtlı olanların dezavantajı göz ardı edilmemelidir. Toplumun kaynakları sınırlı olmakla birlikte, çoğu içerik üretici ve ortam ya da sunucu sağlayıcı topluma katkı sağlamak adına bunların paylaşılmasında özverili davranmayı seçmektedir. Geriye ise bu imkân ve teknolojileri etkin olarak kullanmak kalmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Eskişehir Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Bilişim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Eskişehir Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Bilişim Dergisi