Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 12
 İndirme 3
SUCUL ORTAMLARDAKİ BAKIRIN (CU), SU MERCİMEĞİ (Lemna minor LİNNEAUS 1753) İLE FİTOREMEDİASYONU
2015
Dergi:  
Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Pek çok ağır metalin özellikle sucul ortamlarda engellenemeyen artışı, başta sucul canlılar ve insan olmak üzere tüm ekosistem açısından ciddi tehdit oluşturmaktadır. Diğer bazı metaller gibi bakır (Cu)’ da organizmalar için gerekli ve hatta hayati öneme sahiptir. Cu’nun sucul ortamda birikmesi, özellikle sanayi atıklarının ve tarım için kullanılan Cu içerikli bazı pestisitlerin sucul ortama karışması ile gerçekleşir. Cu’nun özellikle sucul ortamlarda yüksek konsantrasyonlarda bulunması, sucul canlılar başta olmak üzere bu metalin organizmalarda yoğun olarak depolanmasına ve depolayan canlıda da ciddi toksik etki göstermesine sebebiyet verir. Bu etkiler, Cu’nun bir metal olarak önemini ortaya koyarak bu çalışmada seçilmesini sağlamıştır. Yeşil ıslah olarak bilinen fitoremediasyon, ağır metaller başta olmak üzere, pek çok toksik ajanın uzaklaştırılması için kullanılan etkili, ucuz, çevre dostu ve kolay uygulanabilen bir yöntemdir. Bu teknoloji mevcut olan arıtma sistemlerinin bir parçası olarak kullanılmakla beraber, hâlihazırda metallerce kirlenmiş ekosistemlerinde temizlenebilmesi için ciddi bir potansiyele sahiptir. Su mercimeği (Lemna minor) ise yüksek metal tutma kapasitesine sahip, laboratuvar ortamında ve doğal ortamda gerçekleştirilen pek çok fitoremediasyon çalışmasında kullanılmış biyoindikatör bir türdür. Gerçekleştirilen bu çalışmada önemli bir esansiyel metal olmasına karşın, yüksek dozlarda, ciddi toksik etki gösteren Cu’nun, L. minor tarafından sucul ortamlardan temizlenme potansiyelinin araştırıldığı çalışmaların derlemesi yapılmış ve bu çalışmalar bir araya toplanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

FITOREMEDIATION WITH SUCUL MEDIAN BACKIRIN (CU), WATER MARKET (LEMNA MINOR LINNEAUS 1753)
2015
Yazar:  
Özet:

The unavoidable increase of many heavy metals, especially in water environment, is a serious threat to the entire ecosystem, primarily water animals and humans. As with some other metals, copper (Cu) is essential and even vital for organisms. The accumulation of Cu in the aquatic environment occurs with the mixture in the aquatic environment, especially of industrial waste and some of the Cu-containing pesticides used for agriculture. The presence of Cu in high concentrations, especially in aquatic environments, causes the massive storage of this metal in organisms, including aquatic animals, and a serious toxic effect in the stored animal. These effects made it possible to be chosen in this study by showing the importance of Cu as a metal. Fitoremediation, known as green slurry, is an effective, cheap, environmentally friendly and easy-to-use method used to remove many toxic agents, including heavy metals. While this technology is used as part of the existing processing systems, it has a serious potential to be cleaned in already metals polluted ecosystems. The water shell (Lemna minor) is a type of bioindicator with a high metal holding capacity, used in many fitoremediation studies performed in laboratory and natural environments. Although this study is an important essential metal, in high doses, Cu's, L, has a serious toxic effect. The research was carried out by minor and the research was carried out by minor and the research was carried out by minor and the research was carried out by minor.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 238
Atıf : 870
2023 Impact/Etki : 0.114
Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi