Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 54
 İndirme 10
Finansal Gelişme ve Gelir Eşitsizliği İlişkisi: Panel Nedensellik Yaklaşımı
2020
Dergi:  
Ekonomi, Politika & Finans Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma finansal gelişme ile gelir eşitsizliği arasındaki nedensellik ilişkisini gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler için incelemektedir. Bu amaçla bu iki değişken arasındaki ilişki, seçilmiş 22 gelişmiş ve gelişmekte olan ülkenin 1993-2016 dönemini kapsayan veriler ile Kónya (2006) panel nedensellik testi kullanılarak ortaya çıkarılmaya çalışılmaktadır. Geleneksel panel regresyon yöntemlerini kullanan önceki çalışmaların aksine bu çalışmanın yöntemi ülkelere özgü bulguların elde edilmesine imkân vermektedir. Ekonometrik analizler, finansal gelişmeyi temsil etmek amacıyla hem temel finansal gelişme endeksi hem de bu endeksi oluşturan sekiz alt endeks ile yapılmaktadır. Elde edilen bulgular finansal gelişme ve gelir eşitsizliği ilişkisinin büyük oranda finansal gelişme tarafından yönlendirildiğini ortaya koymaktadır. Dahası finansal gelişmeden gelir eşitsizliğine doğru nedensellik ilişkisinin varlığının gelişmekte olan ülkelerde gelişmiş ülkelere göre daha yaygın olduğunu sonucuna varılmaktadır. Gelişmiş ülkelerde finansal piyasaların gelişimi, finansal kurumların gelişimine göre gelir eşitsizliği ile daha fazla anlamlı ilişkiye sahipken gelişmekte olan ülkelerde böylesi bir farklılık gözlemlenmemektedir. Son olarak bu çalışma finansal gelişme ve gelir eşitsizliği ilişkisinin ülkelerin kendine özgü özelliklerden dolayı farklılaşabileceğini açık bir biçimde göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship of Financial Development and Income inequality: Panel Causal Approach
2020
Yazar:  
Özet:

This study examines the causal relationship between financial development and income inequality for developed and developing countries. For this purpose, the relationship between these two variables is attempted to be revealed by using the panel causality test Kónya (2006) with the data covering the 1993-2016 period of the selected 22 developed and developing countries. Unlike previous studies using traditional panel regression methods, the method of this study enables the achievement of land-specific findings. Econometric analyses are performed with both the basic financial development index and the eight sub-indices that make up this index to represent financial development. The findings show that the relationship between financial development and income inequality is largely driven by financial development. Furthermore, it is concluded that the existence of causal relationship from financial development to income inequality is more common in developing countries than in developed countries. In developed countries, the development of financial markets is more significantly linked to income inequality compared to the development of financial institutions, while such a difference is not observed in developing countries. Finally, this study clearly shows that the relationship between financial development and income inequality can differ due to the specific characteristics of the countries.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Of Financial Development and Income Inequality: Panel Causality Approach
2020
Yazar:  
Özet:

This study examines the causal relationship between financial development and income inequality for developed and developing countries. For this purpose, the relationship between these two variables is revealed by using data of 22 developed and developing countries from 1993 to 2016 and Kónya (2006) panel causality test. Unlike previous studies using traditional panel regression methods, the method of this study allows to obtain country-specific findings. Econometric analyzes are carried out with both the primary financial development index and the eight sub-indexes of financial development. The findings reveal that the relationship between financial development and income inequality is mostly driven by financial development. Moreover, it is concluded that the existence of causality relationship from financial development to income inequality is more common in developing countries than in developed countries. While the development of financial markets in developed countries has a more significant relationship with income inequality than the development of financial institutions, such a difference is not observed in developing countries. Finally, this study clearly shows that the relationship between financial development and income inequality may differ due to country-specific characteristics.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Ekonomi, Politika & Finans Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 325
Atıf : 1.112
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q1
29/520

Ekonomi, Politika & Finans Araştırmaları Dergisi