Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 İndirme 2
CHP’NİN BAHAR TAARRUZU SEÇİM KAMPANYASI (17 Nisan – 7 Mayıs 1959)
2017
Dergi:  
Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Demokrat Parti (DP)’nin iktidara gelişi, iktidarı ve 27 Mayıs İhtilali konuları üzerinde çokça araştırma yapılmıştır.  Partinin iktidar yıllarında basınla evvela iyi olan ilişkilerinin daha sonra bozulması ve basın üzerinde iktidarca kurulan baskı, iktidarın kendi medyasını yaratması konuları araştırmacıların ilgisini çekmiştir.   Çalışma tam da bu konuya, sınırlı bir dönem olan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)’nin Bahar Taarruzu propaganda çalışması (17 Nisan-7 Mayıs 1959) sırasında ortaya çıkan haberler üzerinden, medya etiği konularından “ayrımcılık” çerçevesinde yaklaşarak bazı sorulara cevap aramaktadır.   İlk bölümde, DP’nin kurulması, iktidarı ve kapanış süreciyle ilgili kısa tarihçe verilirken ikinci bölümde, DP-basın ilişkileri incelenmiştir. Sonraki bölümde DP iktidarının artan baskıcı tutumu ve CHP’nin Bahar Taarruzu adını verdiği propaganda turuna gidilen süreç kısaca özetlenmiştir.   Son bölümde, medya etiği konularından ayrımcılık kavramı tanımlanmış ve toplanılan birincil kaynaklar ortaya konularak bunlar üzerinden değerlendirme yapabilmek adına objektif kriterler belirlenmeye çalışılmıştır. En sonunda ise belirlenen üç gazetenin yayın anlayışı görsellerle, kriterlere göre değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Araştırma Dergisi

Dergi Türü :   other

Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Araştırma Dergisi