Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 64
 İndirme 7
Halil Babür’ün “Kasap” Adlı Oyununun Ekofeminist Bakış Açısıyla İncelenmesi
2020
Dergi:  
Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü Dergisi
Yazar:  
Özet:

90’lı yıllardan itibaren hem kamusal alanda hem de akademik araştırmalarda karşımıza çıkan “ekofeminizm” kavramı, ekoloji ve feminizmi bir araya getirerek feminizme türcülük, ırkçılık ve sınıfsal ayrımcılık karşıtı bir boyut kazandırır. Bu çalışma Halil Babür’ün 2015 yılında yazdığı Kasap adlı oyunu ekofeminizm ve ekofeminist yazar Carol J. Adams’ın yaklaşımı ekseninde incelemeyi hedefler. Adams 1990 yılında yayımlanan kitabı Etin Cinsel Politikası’nda “kayıp gönderge” kavramını kuramsallaştırır ve hayvanların kesim yoluyla bir canlı olmaktan bir nesneye, “et”e dönüşmelerini ele alır. Kasap metni, çevresel bir felaketi takip eden yıllarda hayvanların ortadan kaybolduğu, et yemek için tek yol olarak insan eti yemenin tartışmaya açıldığı bir dünyayı karşımıza çıkararak insanları ve hayvancılık sektöründe “kayıp gönderge”ye dönüşmüş hayvanları ortak bir kaderde buluşturur. Bu çalışmada, oyunun anlatısı ve anlatım biçimi ekofeminist eleştirel yaklaşımla ele alınacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Halil Babür's "Kasap" game review from an eco-feminist point of view
2020
Yazar:  
Özet:

The concept of "ecofemism" that has come to us since the 1990s in both public and academic research, combines ecology and feminism and gives feminism a dimension against turquoise, racism and class discrimination. This study is aimed at studying the game Kasap, written by Halil Babur in 2015, in the axis of the approach of ecophemism and ecopheminist writer Carol J. Adams. Adams published his book in 1990 in the Meat Sex Policy theoretizes the concept of "lost sending" and deals with the way animals turn from being a living to an object, "meat" through cutting. The castle text encounters a world in which animals disappear in the years following an environmental catastrophe, where the eating of human meat as the only way to eat meat is open to discussion, bringing people and animals that have become "lost shipping" in the animal industry to a common fate. In this study, the narrative and narrative form of the game will be dealt with by an ecopheminist critical approach.

Anahtar Kelimeler:

The Analysis Of Halil Babur’s Play “kasap” Using An Ecofeminist Approach
2020
Yazar:  
Özet:

The term “ecofeminism,” which has appeared in both public and academic domains since 1990, contributes a new dimension in feminism by advocating against speciesism, racism, and class distinction by bringing ecology and feminism together. This study analyzes the play Kasap, written in 2015 by Halil Babür, through an ecofeminist lens and drawing upon the work of ecofeminist writer Carol J. Adams. In her book The Sexual Politics of Meat (1990), Adams theorizes the term “absent referent” and deals with the transformation of animals from being living beings to becoming objects, and finally meat via industrialized slaughter. The play transpires in a world where an environmental disaster has occured and subsequent to vanishing of animals, eating human meat has become a possibility. In this way, the text brings the animals, which became an “absent referent” in the livestock industry and human beings together in the same situation. This article analyzes the content and the form of the play using an ecofeminist critical approach.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü Dergisi

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 260
Atıf : 161
Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü Dergisi