Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 18
 İndirme 3
Uçucu Kül ve Silis Dumanlı Betonların Mekanik Özelliklerinin XRD ile İncelenmesi
2018
Dergi:  
Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, çimento yerine değişik oranlarda uçucu kül ve silis dumanın tekli ve ikili olarak kullanılmasının sertleşmiş çimento hidratasyon ürünlerine (C-S-H ve CH) ve betonun mekanik ve mikroyapısal özelliklerine etkisi araştırılmıştır. Portland çimentosu yerine ağırlıkça %5, %10, %15 ve %20 oranında uçucu kül, silis dumanı ve silis dumanı + uçucu kül kullanılmıştır. Elde edilen numunelerin bazı mekanik özellikleri, mikroyapıları ise X-ışını kırınımı (XRD) kullanılarak incelenmiştir. Sonuçlara göre, uçucu kül 7 günlük betonun basınç dayanımı olumsuz etkilerken 28 ve 90 günlük yaşlarda ise basınç dayanımını artırdığı görülmüştür. Silis dumanı kullanılan betonlarda ise her yaşta kontrol numunesine kıyasla daha yüksek basınç dayanımı elde dilmiştir. En yüksek basınç dayanımı, çimento yerine, uçucu kül %10, silis dumanı %15, silis dumanı + uçucu kül %15 oranında kullanıldığında elde edilmiştir. XRD analizinde,  hidratasyon sonucu oluşan CH oranın yaşa ve kullanılan uçucu kül ve silis dumanı oranına bağlı olarak azaldığı görülmüştür. Bunun sebebi uçucu kül ve silis dumanının boşlukları doldurması ve bu katkılarla kalsiyum hidroksit (Ca(OH)2) arasında gerçekleşen reaksiyondan dolayı oluşan Ca(OH)2 miktarında azalmaya neden olmasıdır. Bu çerçevede uçucu kül, silis dumanı ve bunların birlikte kullanımı betonların mikroyapı gelişimi 90 günlük süreçte değerlendirilmiş, içyapıdaki gelişimin dayanımla değişimi incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 141
Atıf : 169
2023 Impact/Etki : 0.033
Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi