Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 55
 İndirme 10
Türkiye-Rusya İlişkilerini Yeniden Düşünmek: Uçak Krizinin Bir Analizi
2021
Dergi:  
Journal of TESAM Akademy
Yazar:  
Özet:

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişki her zaman çatışma, işbirliği ve rekabet ile karakterize edilmiştir. Vladimir Putin'in Rusya'da yükselişi ve 2000'li yıllarda Türkiye'de Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidara gelmesi, iki ülke arasında işbirliğinin artmasına ve ilişkilerde olumlu bir değişime işaret etti. Bu makale, ilişkilerini sarsan Kasım 2015 uçak krizinin, Suriye üzerindeki jeopolitik farklılıklarına yoğunlaştığını ortaya koyuyor. Türk hava sahasını ihlal eden askeri jetlerin vurulmasını izleyen reaktivist Rus yaptırımları, Rusya'nın Türkiye'ye karşı ekonomik ve askeri avantajını keşfetmeyi sağladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, düşen uçağın ardından Putin'e gönderdiği mektup, ilişkileri onarmaya yarayan bir dizi yakınlaşma başlattı. Buna rağmen, Türkiye, Orta Doğu politikasında stratejik bir güç ve dengeleyici unsur olarak kendini ispatlamak için esnek kalmalı, bu krizden güçlü bir ders çıkarmalı ve ihracat yollarını ve enerji ihtiyaçlarını Rusya'dan ziyade diğer ülkelerden de karşılamalı.

Anahtar Kelimeler:

Reimagining Turkey-russia Relations: An Analysis Of The Plane Crisis
2021
Yazar:  
Özet:

Turkey and Russia's relationship has often been characterized by conflict, cooperation, and competition. The rise of Vladimir Putin in Russia and the coming into power of the Justice and Development Party in Turkey in the 2000s signaled a positive shift in relations as cooperation increased. The paper reveals that the November 2015 plane crisis, which rocked their tie, was intensified by differences in their geopolitical outlook over Syria. The reactivist Russian sanctions that followed the shooting of their military jet that violated Turkish airspace indicated how Russia could exploit its economic and military comparative advantage over Turkey. President Erdoğan's letter to Putin over the downed plane opened up a rapprochement that has served to mend bilateral relations. Despite the normalization of relations, Turkey must draw a vital lesson from this crisis and diversify its export routes and energy needs from Russia if it must remain resilient to assert itself as a strategic regional power and balancer in Middle East politics.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of TESAM Akademy

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 216
Atıf : 586
2023 Impact/Etki : 0.149
Journal of TESAM Akademy