Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 20
 Görüntüleme 3
 İndirme 2
Bazı Peyzaj Bitkilerinde Klorofil Miktarının Değişimi
2017
Dergi:  
Bartın Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tüm canlıların ihtiyaç duyduğu ve yaşamaları için ihtiyacı olan besin maddeleri ve oksijenin üretilmesi ile fotosentez olayının oluşmasını sağlayan bitkilere yeşil rengi veren pigment olan klorofil’dir. Bitkilerde klorofil miktarının pek çok faktöre göre değiştiği yapılan çalışmalarla ortaya konulmuştur. Bitki türü ve yetişme koşulları bu faktörlerin başında yer almaktadır. Bu çalışmada Sivas il merkezinde peyzaj çalışmalarında yoğun olarak kullanılan bazı bitki türlerinde klorofil miktarının değişiminin belirlenmesi amaçlanmıştır. Sivas Türkiye’de karasal iklimin hüküm sürdüğü bölgede bulunmakta olup, ortalama yıllık yağış miktarı 429 mm dır. Çalışma kapsamında şehir merkezinde peyzaj çalışmalarında kullanılan 21 adet bitki türünde 5 tekerrürlü olarak klorofil ölçümleri yapılmıştır. Çalışma sonuçları Varyans analizi ve Duncan testi ile değerlendirilmiş ve türlerin ortalama, en düşük ve en yüksek klorofil değerleri ile standart sapmaları belirlenmiştir. Varyans analizi sonuçlarına göre türler arasında %99,9 güven düzeyinde anlamlı farklılıklar bulunduğu, çalışılan türlerin klorofil miktarı değerlerinin Duncan testi sonuçlarına göre 11 homojen grupta toplandığı belirlenmiştir. Çalışma sonucunda en düşük klorofil miktarı değerleri Platanus orientalis (11,48 cci), en yüksek klorofil miktarı değerleri ise Elaeagnus angustifolia (129,04 cci) da belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Bartın Orman Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 782
Atıf : 3.362
2023 Impact/Etki : 0.241
Bartın Orman Fakültesi Dergisi